Πολιτική
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 11:41

Προειδοποίηση Γ. Καρατζαφέρη για λουκέτα στην αγορά

«Πρέπει πάση θυσία να μπουν χρήματα στις τράπεζες, γιατί πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας και θα έρθουν πολλά λουκέτα στην αγορά», προειδοποίησε σήμερα από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. «Τι είδους εθνική κυριαρχία χάσαμε και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;».

«Πρέπει πάση θυσία να μπουν χρήματα στις τράπεζες, γιατί πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας και θα έρθουν πολλά λουκέτα στην αγορά», προειδοποίησε σήμερα από τη Βουλή ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γ. Καρατζαφέρης.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα του επαναπατρισμού κεφαλαίων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την ανησυχία ότι η κυβέρνηση κοιτάζει μόνο το έλλειμμα και αγνοεί τις άλλες παραμέτρους της οικονομίας.

«Με αυτά που κάνατε, τις δηλώσεις που έγιναν, έφυγαν χρήματα από τις τράπεζες, την ώρα που από χθες, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, η Ελλάδα είναι ένας ασθενής που ζει καθηλωμένος στο κρεβάτι με εγκεφαλικό. Από σας λοιπόν θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνει έτσι ή θα σηκωθεί να περπατήσει, έστω και με πατερίτσες, ή καροτσάκι», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών και πρόσθεσε με αφορμή και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες:

«Χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός και θα ήθελα να μας πείτε τι είδους εθνική κυριαρχία χάσαμε και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας πως «δεν μας βγάζουν πουθενά οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί».