Πολιτική
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 13:14

Δ. Ρέππας: Κανείς από τους εργαζομένους της Ο.Α. στον αέρα

«Κανένας δεν μένει στον αέρα», ξεκαθάρισε –αναφερόμενος στους εργαζομένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Κανένας δεν μένει στον αέρα», ξεκαθάρισε –αναφερόμενος στους εργαζομένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην μη κύρωση από την κυβέρνηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Ρέππας εξήγησε πως με αυτήν προβλέπονταν «αποζημιώσεις για τους εργαζομένους ύψους 300 εκατ. ευρώ μέσω ΟΑΕΔ, αλλά δεν υπήρχε καμιά τέτοια πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2009».

«Η Ν.Δ.», πρόσθεσε, «προέβλεψε χορήγηση σύνταξης σε εργαζομένους 40 χρόνων με 12 χρόνια εργασίας αλλά ποσό που αναλογεί σε 25 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, υπέρογκα εφ’ άπαξ και μεταφορά εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες με συνολικό μισθολογικό καθεστώς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

«Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της», υπογράμμισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στο πλαίσιο των οικονομικών οριζόντων της χώρας για άνισες ρυθμίσεις. «Ο λόγος μας δεν έχει ορίζοντα το κόμμα, έχει ορίζοντα τη χώρα», είπε. «Ευθύνη μας είναι να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας και όχι εφήμερες εντυπώσεις», συμπλήρωσε.

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι «οι συντάξεις θα απονεμηθούν σύντομα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους δικαιούχους».

«Οι τρεις Επιτροπές για την εξέταση των αιτήσεων μεταφοράς προσωπικού λειτουργούν και στην προβλεπόμενη προθεσμία θα ικανοποιηθούν οι περίπου 2.400 εργαζόμενοι, που έχουν καταθέσει αιτήσεις», κατέληξε.

Αλ. Τσίπρας: Οφείλετε να κυρώσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Όσο και αν προσπαθείτε να ρίξετε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, η ευθύνη γι΄ αυτό το έγκλημα απέναντι στον εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα είναι δικομματική», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «οφείλει να κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι υποχρέωσή σας να προχωρήσετε».

«Δεν μπορεί να ξεχνάτε όσα υποσχεθήκατε για τους εργαζόμενους και να ακυρώνετε αυτή την Πράξη και την ίδια στιγμή να μην ακυρώνεται την πώληση της Ολυμπιακής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να αποφασίζετε δηλαδή να ακυρώσετε τις ζωές και το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων, αλλά αυτοί οι οποίοι πήραν το φιλέτο να κάνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να κερδίζουν ακόμη περισσότερο».