Πολιτική
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 14:57

ΚΚΕ: Σωτηρία για το λαό η απειθαρχία σε ΕΕ - πλουτοκρατία

Πράξη σωτηρίας για το λαό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απειθαρχία στην ΕΕ κα την πλουτοκρατία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις Eurogroup και Ecofin για την Ελλάδα και τη στάση της κυβέρνησης.

Πράξη σωτηρίας για το λαό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απειθαρχία στην ΕΕ και την πλουτοκρατία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις Eurogroup και Ecofin για την Ελλάδα και τη στάση της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως «είναι πρόσχημα ότι η δήθεν έκτακτη ανάγκη της ελληνικής οικονομίας επιβάλλει το ξεθεμέλιωμα των τελευταίων εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, παντού, όπως απαιτούν η κυβέρνηση και η ΕΕ».

Προσθέτει ακόμη πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης «ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση και τη γενίκευση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα».

Βάλλοντας κατά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΕΕ, ΔΝΤ και ΗΠΑ, καλεί το λαό να μην αποδεχτεί «να τον ρίξουν στον Καιάδα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης όπως απαιτούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας».