Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:43

Στην Εθνική Αργεντινής ο Ντάτολο

Στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής για το φιλικό με τη Γερμανία στο Μόναχο στις 3 Μαρτίου, κλήθηκε ο αριστερός χαφ του Ολυμπιακού Χεσούς Ντάτολο.

Στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής για το φιλικό με τη Γερμανία στο Μόναχο στις 3 Μαρτίου, κλήθηκε ο αριστερός χαφ του Ολυμπιακού Χεσούς Ντάτολο.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε ξεκαθαρίσει στον Ντάτολο ότι για να τον υπολογίζει για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να αλλάξει ομάδα και από τη Νάπολι, στην οποία δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να μετακομίσει σε κάποια άλλη όπου θα αγωνιζόταν βασικός.

Ο ίδιος αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού, και όπως φαίνεται δικαιώθηκε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής έκανε γνωστή τη λίστα με τους παίκτες της αποστολής για το τελευταίο σοβαρό φιλικό πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, και ανάμεσά τους είναι και το όνομα του 26χρονου άσου του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, η κλήση του Ντάτολο αποκτά μεγαλύτερη σημασία από τις δηλώσεις του Μαραντόνα ο οποίος τόνισε οι μισοί από αυτούς που βρίσκονται για το παιχνίδι με την Γερμανία, θα είναι και στη Νότιο Αφρική. Καταλαβαίνει κανείς ότι σε περίπτωση που ο «ερυθρόλευκος» άσος ικανοποιήσει με την απόδοσή του απέναντι στα «πάντσερ», τότε θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για να είναι στην αποστολή της Αργεντινής, την ίδια ώρα που γνωστοί παίκτες όπως οι Ζανέτι, Μάξι Ροντρίγκεζ, Γκάγκο, Καμπιάσο, δύσκολα θα βρίσκονται στις επιλογές του Ντιέγκο.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Αργεντινής:

Τερματοφύλακες: Ρομέρο (Αλκμάαρ), Αντούχαρ (Κατάνια)

Αμυντικοί: Μπουρντίσο (Ρόμα), Σάμουελ (Ίντερ), Οταμέντι (Βελέζ), Χάιντζε (Μαρσέιγ), Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Ροντρίγκεζ (Εστουδιάντες)

Μέσοι: Βερόν (Εστουδιάντες), Παστόρε (Παλέρμο), Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Γκουτιέρεζ (Νιουκάστλ), Μπολάτι (Φιορεντίνα), Μασεράνο (Λίβερπουλ), Ντάτολο (Ολυμπιακός)

Επιθετικοί: Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ιγκουαϊν (Ρεάλ Μαδρίτης), Τέβεζ (Μάντσεστερ Σίτι), Μιλίτo (Ίντερ), Αγκουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Η ευκαιρία του Ντάτολο

Όπως ήταν φυσικό οι κλήσεις του Μαραντόνα, αλλά το πιο σημαντικό οι δηλώσεις του ότι το 50% των παικτών που βρίσκονατι στην αποστολή θα είναι και στη Νότιο Αφρική, οδήγησαν σε εκτιμήσεις για το ποιοι είναι σίγουροι και ποιοι έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους.

Στους σίγουρους βρίσκονται οι Μασεράνο, Ντεμικέλις, Σάμουελ, Χάιντζε, Βερόν, Γκουτιέρεζ, Μέσι, Ιγκουαϊν, Τέβεζ, όπως και οι δύο τερματοφύλακες Ρομέρο και Αντούχαρ. Αντίθετα, οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να πάνε Μουντιάλ. Στην κατηγορία αυτή είναι και ο Ντάτολο για τον οποίο ο Τύπος της Αργεντινής αναφέρει ότι με την επιστροφή του στην Εθνική έχει μία απρόσμενη ευκαιρία να αποδείξει την αξία του στον προπονητή του.