Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 11:01

Μπάσκετ: Δύσκολα ματς για τους «αιωνίους» πριν τον τελικό Κυπέλλου

Λίγες μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δοκιμάζονται κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής της Α1.

Λίγες μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δοκιμάζονται κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής της Α1. «Μάχες» σε Λάρισα και Ρόδο.

Στο κλειστό του Αγ. Θωμά, ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του εκπληκτικού φετινού Αμαρουσίου, το οποίο επικράτησε των «Πρασίνων» στο πρόσφατο αγώνα για το Top-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, περιμένοντας στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον τελικό του προσεχούς Σαββάτου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου και θα κατέβει στο παρκέ του ΣΕΦ χωρίς άγχος.

Ο Πανελλήνιος και ο ¶ρης αναμένεται να έχουν εύκολες εντός έδρας αποστολές απέναντι σε Τρίκαλα και Ηλυσιακό αντίστοιχα, ενώ αμφίρροπη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Ρόδο ανάμεσα σε Κολοσσό και Περιστέρι. Ο Πανιώνιος φιλοξενείται από τον Γ.Σ Ολύμπια Λάρισας και φιλοδοξεί να φτάσει στην μόλις 2η φετινή εκτός έδρας επικράτησή του, με την θεσσαλική ομάδα να «καίγεται» για τη νίκη, αφού τα περιθώρια για παραμονή στην κατηγορία στενεύουν επικίνδυνα. Την Πέμπτη, η Καβάλα υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει να φτάσει σε ακόμα μία εντός έδρας νίκη, έχοντας ως «όπλο» την δυνατή της έδρα.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

17/2

ΓΣ Ολύμπια – Πανιώνιος 4.00μ.μ (ΕΤ1)

Κολοσσός – Περιστέρι 5.00μ.μ (Conn-X)

Μαρούσι – Παναθηναϊκός 6.30μ.μ (Novasports)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 6.45μ.μ (ΣΚΑΪ)

Πανελλήνιος – Τρίκαλα 7.00μ.μ (Conn-X)

¶ρης – Ηλυσιακός 8.30μ.μ (Novasports)

18/2

Καβάλα – ΑΕΚ 5.00μ.μ (ΕΤ1)