Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 17:57

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ¶ρης

Σε περίπατο μετέτρεψε τον προημιτελικό με την Ξάνθη ο ¶ρης. Οι «κίτρινοι» με γκολ των Κάμπορα, Αντού και Κόκε επικράτησαν με 3-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε περίπατο μετέτρεψε τον προημιτελικό με την Ξάνθη ο ¶ρης. Οι «κίτρινοι» με γκολ των Κάμπορα, Αντού και Κόκε επικράτησαν με 3-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μονότερμα και άνετο προβάδισμα

Στο πρώτο ημίχρονο ο ¶ρης ήταν το απόλυτο αφεντικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι παίκτες του Κούπερ από το πρώτο λεπτό μπήκαν δυνατά και διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. ¶λλωστε ο συγκεκριμένος θεσμός είναι και ο μεγάλος φετινός στόχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης και στους «κίτρινους» δεν ήθελαν με τίποτα να αποκλειστούν από την Ξάνθη και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους. Στον αντίποδα η ακριτική ομάδα έχει ως στόχο την σωτηρία της στο πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε πολύ καλά σήμερα.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης κατέβασε πολλούς αναπληρωματικούς, καθώς αυτό που προέχει είναι να συνεχίσει στην Σούπερ Λίγκα. Έχοντας από την μία μια ομάδα που ήθελε όσο τίποτα άλλο την πρόκριση και από την άλλη, μία άλλη που είχε το μυαλό της στο πρωτάθλημα, ήταν λογικό να δούμε αυτή την εικόνα στο πρώτο μέρος. Μια εικόνα που είχε τον ¶ρη τον απόλυτο κυρίαρχο, καθώς εκτός από τα δύο γκολ έχασε κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Το καθάρισε σε έξι λεπτά

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, από τα πρώτα λεπτά ο ¶ρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού πρώτα στο 10' και στο 13' έχασε ευκαιρίες με τους Κάμπορα και Πρίττα, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά. Συγκεκριμένα οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 17', όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Λυμπερόπουλος αρχικά έδιωξε και στην συνέχεια ο Κάμπορα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι έκαναν στο 23' δύο τα τέρματά τους. Δράστης ο Αντού ο οποίος μετά από σέντρα του Κάλβο δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το παιχνίδι.

Συνεχιζόμενη πίεση

Παρά το 2-0 οι «κίτρινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και τρία λεπτά αργότερα ο Κάλβο που πραγματικά αναστάτωσε σε όλο το πρώτο μέρος την άμυνα της Ξάνθης βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Βγήκε, δειλά, δειλά μπροστά η Ξάνθη

Από το σημείο εκείνο και βλέποντας τους αντιπάλους τους να κατεβάζουν ταχύτητα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά, δειλά στην επίθεση, θέλοντας να πετύχουν κάτι καλό. Η πρώτη έστω και όχι και τόσο καλή στιγμή ήρθε για τους ακρίτες στο 35' με το σουτ του Έλιγκτον να φεύγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα Ο Μπούγκα έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Σηφάκη να ακουμπήσει για πρώτη φορά σε όλο το παιχνίδι την μπάλα.

Μπροστά οι φιλοξενούμενοι, ευκαιρίες οι γηπεδούχοι

Στην επανάληψη οι παίκτες της Ξάνθης προσπάθησαν να βγουν μπροστά και η αλήθεια είναι πως αρχικά είχαν τον έλεγχο του ματς. Ωστόσο τις ευκαιρίες τις έκαναν και τις έχαναν οι γηπεδούχοι, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφταναν στην περιοχή του ¶ρη, χωρίς όμως να κάνουν έστω και μία τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα οι ποδοσφαιριστές του Κούπερ, έφτασαν μια ανάσα από το 3-0, αλλά στο 56', 57' και 63' ο Κάμπορα δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό και τρίτο για την ομάδα του τέρμα.

Τραγικό λάθος, εξαιρετική πάσα και πλασέ και τέλος η πρόκριση

Το γκολ για τον ¶ρη δεν άργησε τελικά να έρθει, αν και χρειάστηκε ένα ολέθριο λάθος από τον Τζιωρτζιόπουλο. Ο αμυντικός της Ξάνθης στο 65' δεν κατάφερε να διώξει μια σχετικά εύκολη μπαλιά των παικτών του ¶ρη δίνοντας το δικαίωμα στον Κάμπορα να φύγει μόνος του προς τα καρέ του Λυμπερόπουλου. Την τελευταία στιγμή ο Αργεντίνος γύρισε πολύ ωραία στον Κόκε, με τον αρχηγό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό πλασέ κάνοντας το 3-0 και δίνοντας τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι 88' όταν και ο Χαβίτο έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 4-0, δεν σημειώθηκε καμία φάση. Η ευκαιρία του Χαβίτο ήταν η τελευταία πριν ο Σταθόπουλος σφυρίξει το τέλος του αγώνα που βρήκε τον ¶ρη στα ημιτελικά μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του που για ακόμα μία φορά δεν σταμάτησε να τραγουδά.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Πρίττας, Φερνάντες (60' Ναφτί), Κάλβο, Αντού (67' Χαβίτο), Κόκε (76' Τζόνσον), Κάμπορα

SKODA Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Τζιωρτζόπουλος, Βάλλας, Στρμπα, Βασιλακάκης, Μάριτς, Κιντάνα (59' Ζίεντσουκ), Μαρσελίνιο, Μπούγκα (68' Λουτσιάνο), Έλινγκτον (46' Σουάνης).

Πηγή: www.gazzetta.gr