Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 20:23

Α1 Μπάσκετ: Μαρούσι - Παναθηναϊκός 68-82

Μετά τον ¶ρη, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και το Μαρούσι επικρατώντας με 82-68 στον ¶γιο Θωμά στο τελευταίο κρας τεστ πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μετά τον ¶ρη, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και το Μαρούσι επικρατώντας με 82-68 στον ¶γιο Θωμά στο τελευταίο κρας τεστ πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Το Σάββατο κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό. Εμφάνιση και νίκη επί του Αμαρουσίου με τον ίδιο πειστικό τρόπο που συνδυάστηκαν πρόσφατα κόντρα στον ¶ρη θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, παραμονές του τελικού με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι έχουν γυρίσει το διακόπτη και από αύριο ανεβάζουν στροφές για τη μητέρα των μαχών με τους Πειραιώτες.

Το σημερινό παιχνίδι με τους «κιτρινόμαυρους» ήταν το... λιγότερο σημαντικό σε σχέση με τις προσεχείς αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό (Κύπελλο, πρωτάθλημα) και τη Μπαρτσελόνα (Ευρωλίγκα) ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει δώρα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν ανώδυνα το εμπόδιο της ομάδας των βορείων προαστίων, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο TOP-16 και σημειώνοντας νίκη στο τελευταίο κρας τεστ πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Με το ίδιο νόμισμα

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να παίξει άμυνα με αποφασιστηκότητα και μαχητικότητα κόντρα σε μια φύσει αμυντική ομάδα ήταν δεδομένη. Όπως δεδομένη ήταν και η διάθεση των «πράσινων» να περάσουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα και να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο «ζωγραφιστό», ειδικά με την απουσία του Μαυροειδή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με δύο σερί τρίποντα των Καϊμακόγλου, Κις, πριν ξεκινήσει η -πρώτη- «πράσινη» καταιγίδα. Με σερί 10 και αναπάντητους πόντους των Μπατίστ, Φώτση, Νίκολας ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλο στο σκορ για πρώτη φορά με 8-13 στο 5'45''. Οι «πράσινοι» σημάδευαν τον Πέκοβιτς και ο Μαυροβούνιος σέντερ με συνεχόμενους πόντους έκανε το 16-22, λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η τελευταία αντεπίθεση

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν έτσι εύκολα και μείωσαν σε 22-28 με τον Κις πριν ο Χάισλιπ με τρίποντο στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (24-34). Η άμυνα των φιλοξενούμενων υποχρέωσε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε πολλά λάθη, ενώ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εκβίασαν το σουτ αφού η μπάλα κινδύνεψε να τους μείνει στα χέρια. Η τελευταία προσπάθεια του Αμαρουσίου να κρατήσει επαφή με το σκορ ήρθε στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν ο Κις μείωσε σε 37-41 στο 22'45'' πριν ο Παναθηναϊκός πατήσει γκάζι και δείξει ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό.

Θυμήθηκε το Ελληνικό

Λίγες μέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου ο Διαμαντίδης θυμήθηκε την περσινή κούπα στο Ελληνικό και με τρία σερί τρίποντα έδωσε στον Παναθηναϊκό διαφορά ασφαλείας, κάνοντας το 43-55 στα -2'56'' πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου! Ο διεθνής γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, για να έρθει ένα γκολ φάουλ του Σπανούλη για να κάνει το 43-58 και να τελειώσει τους γηπεδούχους.

Αυτό ήταν... Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, με τον Πέκοβιτς να στέλνει τη διαφορά στο +20 (46-66) και τον Χάσλιπ να κάνει μια καλή πρόβα ενόψει τελικού. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα -4'40'' πριν από τη λήξη από τον Σχοινά. Ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 60-78 για τους φιλοξενούμενους που έδειξαν έτοιμοι πριν από τον πρώτο τελικό της χρονιάς.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 29-36, 43-58, 68-82

Πηγή: www.gazzetta.gr