Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 20:38

Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 92-72

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στον ΠΑΟΚ (92-72) και πλέον πηγαίνει στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό με την καλύτερη ψυχολογία πείθοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στον ΠΑΟΚ (92-72) και πλέον πηγαίνει στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό με την καλύτερη ψυχολογία πείθοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός έκανε την ιδανική πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Σαββάτου απέναντι στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας με επιβλητικό τρόπο τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν τόσο το ύψος της διαφοράς, αλλά και η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων», η οποία ήταν πολύ ικανοποιητική σε όλους τους τομείς.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα στον αγώνα για να δείξει ο Ολυμπιακός ότι θα είναι το αφεντικό του παιχνιδιού. Οι Πειραιώτες ταλαιπωρήθηκαν λίγο στο ξεκίνημα από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, αφού είχαν τον Σχορτσιανίτη από νωρίς στον πάγκο λόγω δυο γρήγορων φάουλ (13-9, 5’).

Παρόλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν με 19-13 (7’) χάρη στο πολύ καλό παιχνίδι του Χαλπερίν, ο οποίος δεν φοβόταν να σουτάρει οποτεδήποτε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να φθάσει από νωρίς τους εννιά πόντους.

Ο Γλυνιαδάκης έκανε αρκετά καλά τη δουλειά του στις δυο ρακέτες επιθετικά και αμυντικά και με την είσοδο στο παιχνίδι των Βασιλόπουλου και Παπαλουκά προς το τέλος της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός άρχισε να αποδίδει στο μέγιστο.

Ο Βασιλόπουλος πέτυχε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το 39-23 (12’) και ο Παπαλουκάς έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι μοιράζοντας τη μπάλα κυρίως στους ψηλούς, οι οποίοι είχαν την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα.

Όπως και στο παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα η «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν επωμίστηκε το επιθετικό βάρος του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 13’ μέχρι το ημίχρονο μόνο ο φόργουορντ Τσίλντρες πέτυχε δυο πόντους κλέβοντας λίγο από τη δόξα των ψηλών (Μαυροκεφαλίδη, Βούισιτς, Γλυνιαδάκη), οι οποίοι πέτυχαν τους υπόλοιπους 12 πόντους.

Όσον αφορά τη διακύμανση του σκορ το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τους Πειραιώτες και η απειλή των Μονρό και Γκρέγκορι δεν ήταν ικανή για να ανησυχήσει τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι έδειχναν υψηλό βαθμό αμυντικής προσήλωσης στις περισσότερες φάσεις. Το +20 (49-29) ήρθε νωρίς (18’) και έτσι το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχετικά με το ύψος της διαφοράς.

Αυτή μάλιστα ανέβηκε ακόμα περισσότερο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 9-0 (62-37, 23’) με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο επίκεντρο των προσπαθειών του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Η διαφορά μάλιστα πήγε και στο +31 (74-43, 28’) μετά από δυο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γιαννάκη από το 25’. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» άρχισαν να ζητούν επιτακτικά την κατάκτηση του κυπέλλου διανθίζοντας τους πανηγυρισμούς τους με την επιτυχία της ομάδας βόλεϊ.

Η διαφορά στην τελευταία περίοδο ανεβοκατέβαινε από το +30 με όλους όσους βρίσκονταν στο παρκέ να είχαν αποδεχθεί ότι η ροή του αγώνα δεν θα άλλαζε δραματικά. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει προς το τέλος του αγώνα και να κατεβάσει τη διαφορά στους 20 πόντους (92-72).

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 53-37, 80-48, 92-72

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν 2, Τσίλντρες 13 (1), Βούισιτς 10, Τεόντοσιτς 8 (2), Παπανικολάου 2, Χαλπερίν 11, Κλέιζα 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 6 (2), Γλυνιαδάκης 10, Σχορτσιανίτης 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 17 (2), Καυκής 6, Γκρέγκορι 20 (1), Ταπούτος, Καλλές 2, Δεμερτζής 4, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 11, Χέλιγουελ 2, Ντρόμπνιακ 4, Γκετσέφσκι 6.

Πηγή: www.gazzetta.gr