Αθλητικά
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 01:00

Ομπράντοβιτς: «Νίκη ουσίας και ψυχολογίας»

Στη σημασία της νίκης επί του Αμαρουσίου για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάνοντας ειδική αναφορά στον κόσμο του «τριφυλλιού». Σύνθημα τελικού από Σπανούλη.

Στη σημασία της νίκης επί του Αμαρουσίου για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάνοντας ειδική αναφορά στον κόσμο του «τριφυλλιού». Σύνθημα τελικού από Σπανούλη.

Αναλυτικά ο Ζοτς επισήμανε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Από πολλές απόψεις, όσον αφορά στον ψυχολογικό τομέα αλλά και στην ουσία, το αποτέλεσμα. Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ, με καλά αποτελέσματα. Περιμέναμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Και όντως ήταν δύσκολο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ήμασταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια. Είχαμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα που έχει χαρακτήρα και παλεύει όλα τα παιχνίδια ως το τέλος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αφού παίξαμε καλά στην άμυνα ενώ ήμασταν επιθετικοί σε όλες τις φάσεις. Δεν διστάσαμε πουθενά και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Με εξαίρεση το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου που κάναμε μαζεμένα λάθη, είχαμε τον έλεγχο, πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Χωρίς αμφιβολία, η έλλειψη του Μαυροειδή ήταν μεγάλη για το Μαρούσι, είναι διαφορετικό να παίζεις χωρίς έναν ψηλό που έχει βοηθήσει πολύ φέτος. Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο, μας πιστεύει και μας βοηθά αφάνταστα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Μαρούσι στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ελπίζω στο τέλος να χαμογελάσει μια από τις δυο ομάδες και να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, είτε είμαστε εμείς αυτοί, είτε το Μαρούσι.

«Καλύτερα ο Σάρας»

Ερωτηθείς για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την κατάσταση του Λιθουανού γκαρντ, ο Σέρβος τεχνικός σχολίασε: «Ο Σάρας βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από ότι ήταν πριν από 20 μέρες. Προπονείται εντατικά και με μεγαλύτερη ένταση, τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα».

Σπανούλης: «Όλα εξαρτώνται από μας»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης επισήμανε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, ξέρουμε ότι κάθε φορά εδώ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες απέναντι σε μια ομάδα που μας έφερε σε δύσκολη κατάσταση. Το είχα πει μετά την ήττα στο TOP-16 και χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσω το Μαρούσι ότι στο ματς της Ευρωλίγκα παίξαμε απένααντι στον κακό μας εαυτό και ηττηθήκαμε μόνοι μας. Δεν είχαμε καμία διάθεση εκδίκησης, απλώς αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Μαρούσι, είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι ομάδες στην Ελλάδα».

«Το ίδιο και στον τελικό»

Ο Θεσσαλός γκαρντ πρόσθεσε: «Δεν είναι αλαζονεία αλλά όταν είμαστε εμείς καλά, δύσκολα κάποια ομάδα θα μας κερδίσει. Όταν πιάνουμε τέτοια στάνταρ απόδοσης, είναι δύσκολο για τον καθένα. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι ένας τελικός όπου θα τα δώσουμε όλα για να παίξουμε το ίδιο καλά και να κερδίσουμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr