Πολιτική
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά δυτικοί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου τις πρωϊνές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν λίγες βροχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες το απόγευμα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από τα δυτικά όπου θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).