Αθλητικά
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 23:56

Europa League: Παναθηναϊκός - Ρόμα 3-2

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο Παναθηναϊκός. Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αν και έχανε 2-1 στο 80' πήρε μια ιστορική νίκη με 3-2 επί της Ρόμα και πάει με αέρα σε Τούμπα και Ολύμπικο.

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο Παναθηναϊκός. Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αν και έχανε 2-1 στο 80' πήρε μια ιστορική νίκη με 3-2 επί της Ρόμα και πάει με αέρα σε Τούμπα και Ολύμπικο.

Νίνης αντί «Σάλπι»

Με μοναδική αλλαγή, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, τον Σωτήρη Νίνη αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο στον άξονα, έχοντας μπροστά του Κατσουράνη και Καραγκούνη. Στο δεξί «φτερό» ο Νίνης, στο αριστερό Λέτο και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του 45χρονου τεχνικού.

Προτίμησε Μπρίγκι, Ζουάν έκπληξη με Μότα

Στον αντίποδα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι επέλεξε ανάμεσα στο δίλημμα Μπρίγκι ή Περότα, τον πρώτο ενώ αντί για τον Κασέτι που έμοιαζε ως το φαβορί χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μότα. Ο Σέρτζιο βρέθηκε κάτω από την ιταλική εστία, δεξιά ο Μότα, αριστερά ο Ρίισε και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουρντίσο μαζί με τον Ζουάν που προτιμήθηκε αντί του Μεξές. Ντε Ρόσι και Πιζάρο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Μπρίγκι, δεξιά ο Ταντέι, ο Ζούλιο Μπαπτίστα σε ελεύθερο ρόλο και ο Βούτσινιτς στην κορυφή του 4-2-3-1.

Ο «σίφουνας» Λέτο και το γκολ... ποίημα

Με το ΟΑΚΑ να... κοχλάζει και να θυμίζει ανάλογες ευρωπαϊκές «μάχες» του παρελθόντος ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι μόλις στο 2' αλλά ο Σέρτζιο έσωσε την Ρόμα. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας χάρη στα κλεψίματα του Σιμάο και την καλή κυκλοφορία αλλά δεν είχαν τον τρόπο να βρουν τον Σισέ. Για την ακρίβεια τις περισσότερες φορές είχαν τον λάθος τρόπο. Τα γεμίσματα προς το κεφάλι του Γάλλου ήταν για... πρωινό για τα ψηλά κορμιά των Ζουάν και Μπουρντίσο που «καθάριζαν» τα... πάντα όλα.

Από το 20' και μετά οι Ιταλοί ανέβασαν... στροφές, είχαν χτυπήσει ήδη το... καμπανάκι για τη δεξιά πτέρυγα του Παναθηναϊκού με το δοκάρι του Ρίισε και στο 29' τιμώρησαν το κενό στην συγκεκριμένη πτέρυγα. Ο Βούτσινιτς αμαρκάριστος και ενώ η μπάλα είχε γύρισει με... κινηματογραφική ταχύτητα, με ένα... χαϊδεμα την έστειλε στο αριστερό «παραθυράκι» του Τζόρβα και... πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Τα δύσκολα για τους Ρωμαίους έρχονταν μοναχά όταν η μπάλα πήγαινε στον Λέτο, ο οποίος κάθε φορά ταλαιπωρούσε τους αντίπαλους αμυντικούς. Σε μία από τις... μπούκες του ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Σισέ έχασε το... άχαστο, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ντόνι, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του τραυματία Σέρτζιο.

«Σάλπισε»... ισοφάριση

Με τη μπάλα να... ταλαιπωρείται στην μεσαία γραμμή πότε από τον Κατσουράνη και πότε από τον Καραγκούνη και την Ρόμα να έχει «κλειδώσει» την άμυνα της ο Νιόπλιας άλλαξε τον Κώστα Κατσουράνη με τον Σαλπιγγίδη στο 63' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μακεδόνας επιθετικός τον δικαίωσε! Ο Σιμάο που ήταν όλα τα λεφτά, πήρε παλικαρίσια την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο “Σάλπι” από κοντά έφερε το παιχνίδια στα ίσια.

“Φτηνό” πέναλτι

Ο Ρανιέρι δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Έριξε γρήγορα στην μάχη τους Μενέζ και και Σέρσι και ο δεύτερος ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από την... ανόητη ενέργεια του Σπυρόπουλου που τον ανέτρεψε ενώ τον είχαν κλείσει μαζί με τον Καραγκούνη. Ο Πιζάρο έγραψε το 2-1 αλλά λογάριαζε... χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο και τον Σισέ!

Ο Λάζαρος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μπαίνοντας στο 83' αντί του Νίνη, από κοντά νίκησε τον Ντόνι, ισοφάρισε και σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ! Τα καλύτερα, όμως, δεν είχαν έρθει! Το ρολόι έδειχνε το 89'. Ήταν η ώρα του Σισέ! Ο Γάλλος από την σέντρα του Σαλπιγγίδη... κάρφωσε την Ρόμα! 3-2 και οι Ιταλοί στο... καναβάτσο! Μεγάλη ανατροπή, ξέσπασμα μεγάλης ομάδας!

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84Ά Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86Ά Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα: Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

Πηγή: www.gazzetta.gr