Πολιτική
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 06:04

Η ατζέντα της ημέρας

* Απεργούν και σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

* Χωρίς ταξί σήμερα από τις 5 το πρωΐ έως αύριο την ίδια ώρα η χώρα λόγω της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.

* Στα Ιωάννινα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

* Στο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση». (One Great George Street). Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ειδική θεματική ενότητα («Μετά την κρίση: ένας στρατηγικός ρόλος της κυβέρνησης») μαζί με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιένς Στόλτενμπεργκ.

* Επίσκεψη στη Σλοβακία και την Τσεχία πραγματοποιεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα συναντηθεί στην Μπρατισλάβα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, αλλά και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου της χώρας. Το απόγευμα ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Jan Kohout.

* Συνέρχεται σήμερα σε συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με, τρέχουσας φύσης, υπηρεσιακά θέματα.

* Αρχίζει σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διήμερο σεμινάριο για τους τμηματάρχες τεκμηρίωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Μονάδων (ΕΠΚΑ-ΕΒΑ-Μουσεία-Ειδικές Περιφερειακές) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

* Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού Εβρου θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον νομάρχη Εβρου, Νικόλαο Ζαμπουνίδη. Ο κ. Καλαμάνης θα επισκεφθεί τους οικισμούς Λαβάρων, Πραγγίου και Πυθίου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη της Τοπικής Ενωσης Δήμων Και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Εβρου στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου με όλους τους δημάρχους του Νομού.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο τιμολόγησης της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα, στο πλαίσιο του νέου νόμου «για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής».

* Συνεχίζεται σήμερα στην Αμφισσα η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

* Επίσκεψη στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την Τ.Ο. Μελισσίων του κόμματος, για να προσφέρουν ρουχισμό και τρόφιμα στους ανηλίκους.

* Σήμερα στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού επέμβαση αφαίρεσης του εντόμου Rhynchophorus ferrugincus (κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος) στα φοινικοειδή από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

* Λήγει σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος επιχειρηματιών ελαιολάδου για τη συμμετοχή στην έκθεση «Oil China 2010» στη Σαγκάη από 24 έως 26 Απριλίου 2010, μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης η οποία θα έχει περίπτερο. Δηλώσεις στο τηλέφωνο: 2813 400-245.

* Στις 8:30 μ.μ. στη Νομαρχία Εβρου, συνάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, με το νομάρχη Εβρου, Νικόλαο Ζαμπουνίδη και τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

* Στις 9 π.μ. περιοδεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στις πληγείσες από τις καιρικές συνθήκες περιοχές στα τμήματα συνοριακής φύλαξης Φερρών, Τυχερού και Σουφλίου.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Β ΚΑΠΗ Θερίσου και στα παραρτήματα Δειλινών και Τάλου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 9:15 π.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» στη Θεσσαλονίκη (Μοναστηρίου 305-307) αρχίζουν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο: «Το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ» που διοργανώνει το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Ατλαντικών και Στρατηγικών Μελετών. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του τομέα Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, του Γενικού Προξενείου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), Γαλλία καθώς και του περιοδικού «¶μυνα και Διπλωματία».

* Στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη και την Ελένη Σωτηρίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κτίριο του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι.

* Στις 10:15 π.μ. στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια), η έναρξη της 4ης Διημερίδας Βιολογίας με θέμα: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη βιολογία», που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων και το Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά.

* Στις 11:30 π.μ. η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για την εκλογή νέου γραμματέα.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) εκδήλωση-συζήτηση με τους πολίτες με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: τι μέλλει γενέσθαι μετά την Κοπεγχάγη», διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το θέμα θα εισηγηθούν: οι ευρωβουλευτές Κρίτων Αρσένης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος καθώς και ο Δημήτριος Ιμπραήμ, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ο αντιπρύτανης και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, καθηγητής Σταύρος Πανάς, θα κάνει την παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, (ΚΕΔΕΚ).

* Στη 1 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στο ΕΧΠΑ Ορεστιάδας.

* Στις 3 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, για να συζητήσουν το θέμα του Ελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο επί της οδού Μεσογείων 119.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέϊβιντ Μίλιμπαντ.

* Στις 6 μ.μ. έως τις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» συνέρχεται η Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, με στόχο την επεξεργασία των πολιτικών της θέσεων και την αντιμετώπιση των εξελίξεων στον ΣΥΝ μετά την προκήρυξη του εκτάκτου συνεδρίου καθώς και των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 7 μ.μ. συζήτηση της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά και του δημοσιογράφου Θανάση Παπανδρόπουλου για την οικονομίας. Ζωντανή μετάδοση από το νέο site της «Δράσης» www.drassi.gr

* Στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης δρόμων, πεζοδρόμων και πλατειών του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Α’, ήτοι: Πλατεία Φρεαττύδας, Πλατεία Πηγάδας, Μ. Χατζηκυριακού, Γ. Θεοτόκη, Μ. Χατζηκυριακού (Λαϊκή Σαββάτου μεσημέρι) & Γ. Θεοτόκη-(Λαϊκή Τρίτης μεσημέρι).

* Στις 7 μ.μ. στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, έξω από την Ηγουμενίτσα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παρευρεθεί στην έναρξη ημερίδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης με θέμα «Τουρισμός - Θεσπρωτία, Μακεδονία, Θράκη».

* Στις 8 μ.μ. στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο: «Το Δόκανο των Δικαστών» με έργα των πρώτων χρόνων της Ρωσικής Πρωτοπορίας (1900-1915) από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Παρανεστίου στο νομό Δράμας, ενημέρωση των κατοίκων από εκπροσώπους του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).

* Στις 9 η ώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει έργα J. Brahms και L.v. Beethoven. Συμπράττουν ο Αντώνης Σουσάμογλου, εξάρχων βιολιστής της Κ.Ο.Θ. και ο Ρενάτο Ρίπο, κορυφαίος τσελίστας της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Στο πόντιουμ θα ανεβεί ο Paul Chiang, σε μία ακόμη συνεργασία του με την Κ.Ο.Θ.

* Στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης δρόμων, πεζοδρόμων και πλατειών του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Δ’, ήτοι: Πλατεία Απόλλωνα, Πεζόδρομος Απολλωνίας, Πλατεία Καποδίστρια (Χίου & Λαμπελέτ), Δομοκού - παραλαϊκή Γριμπόβου και Κοζάνης - (Λαϊκή Τετάρτης μεσημέρι) & Σάμου - παραλαϊκή Μυκόνου (Λαϊκή Παρασκευής μεσημέρι).

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

* Εργα ανακαίνισης της γραμμής του ΗΣΑΠ θα γίνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο στο τμήμα από Αττική έως τον σταθμό «Ειρήνη». Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αυτό το διήμερο, ο ΟΑΣΑ δρομολογεί τη λεωφορειακή γραμμή «Χ10». Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Λιοσίων μπροστά από τον σταθμό «Αττική» και το τέρμα της επί της οδού Νερατζιωτίσσης έναντι της εισόδου του σταθμού «Ειρήνη».

* Στα Ιωάννινα για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 97ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, θα παρευρεθεί σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

* Αρχίζει σήμερα στο Επιμελητήριο Φλώρινας και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου το συνέδριο με θέμα: «Χαρακτική και Πολιτισμός. Παρελθόν και Παρόν» που τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, της ΤΕΔΚ Νομού Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας και του Επιμελητηρίου. Παράλληλα με το συνέδριο συναυλίες θα δώσουν οι: Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος.

* Στις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο Κρήτης το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Tourism & Property in Crete : Προοπτικές του Κρητικού Τουρισμού το 2010», που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

* Στις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» συνέρχεται για δεύτερη μέρα της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, με στόχο την επεξεργασία των πολιτικών της θέσεων και την αντιμετώπιση των εξελίξεων στον ΣΥΝ μετά την προκήρυξη του εκτάκτου συνεδρίου καθώς και των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 10 π.μ. στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια), η έναρξη της δεύτερης ημέρας της 4ης Διημερίδας Βιολογίας με θέμα: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη βιολογία», που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων και το Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά.

* Στις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου Δράμας προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 11 το πρωΐ στο παλιό κοινοτικό κατάστημα Αγίου Βασιλείου, νυν Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Κορώνειας, ημερίδα με θέμα: «Λίμνη Κορώνειας: Εργο Οικολογικής προτεραιότητας» διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Κορώνειας. Θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα.

* Στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Mall στο Μαρούσι.

* Στις 12 το μεσημέρι στο «Ολύμπιον» στην Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) διάλεξη με τίτλο: «Challenges of nonstandard design, build & operate».καλεσμένους ομιλητές τον αρχιτέκτονα Kas Oosterhuis και τη visual artist, Ilona Lénárd διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

* Στις 12:30 μ.μ. στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει το Αρσάκειο Σχολείο Ιωαννίνων (Λουγκάδες).

* Στις 3 μ.μ. αντιρατσιστική πορεία προς τη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια διοργανώνει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία θα συμμετάσχουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Μετά την πορεία θα γίνει συναυλία στο Σύνταγμα.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Classical e-Filoxenia Hotel στην Καλαμάτα ημερίδα «Φόρουμ πολιτών» με θέμα: «Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Κρίση: η Ευρωπαϊκή Διάσταση» συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

* Α' Κυριακή των Νηστειών και η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την αναστήλωση των ιερών εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον γιό της Μιχαήλ τον Γ' και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Στα πλαίσιο των λατρευτικών συνάξεων που θα γίνουν για την γιορτή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Φεβρουαρίου 2010, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά, θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχο-ντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

* Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα έως και τη Δευτέρα 22/2 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο.

* Στις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης στο νομό Ξάνθης, προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 7 μ.μ. στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο: «30 χρόνια χωρίς το Νίκο Ξυλούρη» διοργανώνει η Ενωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» με τη στήριξη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αθηνών, Ηρακλείου και Ρεθύμνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Λεοντή. Είσοδος ελεύθερη.

* Στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης δρόμων, πεζοδρόμων και πλατειών του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα το απόγευμα και το βράδυ την Πλατεία Ιπποδαμείας (Παζάρι).