Πολιτική
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 10:42

Εξαντλούνται τα αποθέματα βενζίνης

«Στεγνώνουν» το ένα μετά το άλλο τα πρατήρια βενζίνης. Η αμόλυβδη έχει εξαντληθεί σε περισσότερα από τα μισά πρατήρια της Αττικής, ενώ σταδιακά εξαντλείται και η ενισχυμένη αμόλυβδη, η οποία πωλείται σε τιμές άνω του 1,6 ευρώ.

«Στεγνώνουν» το ένα μετά το άλλο τα πρατήρια βενζίνης, καθώς οι οδηγοί σπεύδουν από χθες το απόγευμα –οπότε έγινε γνωστή η παράταση της απεργίας των τελωνειακών έως την Τετάρτη- να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Οι ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στα πρατήρια που διαθέτουν ακόμη αποθέματα βενζίνης, προκαλώντας συχνά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους. Η αμόλυβδη έχει εξαντληθεί σε περισσότερα από τα μισά πρατήρια της Αττικής, ενώ σταδιακά εξαντλείται και η ενισχυμένη αμόλυβδη, η οποία πωλείται σε τιμές άνω του 1,6 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις εταιρείες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, μετά την αναστολή της απεργίας στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, από το πρωί γίνεται κανονικά εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις τους χωρίς την παρουσία τελωνειακών, να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να γίνει έλεγχος από τους τελωνειακούς αφού λήξει η απεργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ