Πολιτική
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων οι οποίοι στο Βόρειο Ιόνιο θα είναι τοπικά θυελλώδεις, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων οι οποίοι στο Βόρειο Ιόνιο θα είναι τοπικά θυελλώδεις, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Πιθανότητα για λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)