Πολιτική
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 14:37

ΚΚΕ: Επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου

Για απόπειρα νομιμοποίησης της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Για απόπειρα νομιμοποίησης της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν να καλέσουν τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης.

«Είναι φανερό ότι με κάθε αφορμή επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου, αξιοποιώντας και πιθανές προβοκάτσιες. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Στόχος της είναι η ικανοποίηση της απαίτησης των μεγάλων επιχειρηματιών που θέλουν πανεπιστήμια χωρίς ισχυρό φοιτητικό κίνημα και χωρίς άσυλο για να τα ελέγχουν απόλυτα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Καλούμε τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα να δυναμώσουν την επαγρύπνηση και τη δράση τους. Να υπερασπιστούν τη λαϊκή κατάκτηση του ασύλου. Να συμβάλλουν στην απόκρουση της άγριας επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα η οποία, όπως ισχύει πάντα για την αντιλαϊκή πολιτική, συνοδεύεται από κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής».