Πολιτική
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 16:27

Γ. Πεταλωτής: Υποκρισία στην ηγεσία της ΝΔ

«Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόση υποκρισία υπάρχει στον πολιτικό λόγο της ηγεσίας και των στελεχών της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερθείς στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά. Απάντηση από τον Π. Παναγιωτόπουλο.

«Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόση υποκρισία υπάρχει στον πολιτικό λόγο της ηγεσίας και των στελεχών της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερθείς στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά.

Σχολιάζοντας σημεία της ομιλίας περί μέτρων νοικοκυρέματος που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από τις 5 Οκτωβρίου, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «“έλλειψη σεβασμού” προς τον ελληνικό λαό».

Σημείωσε ακόμη ότι «το νοικοκύρεμα της οικονομίας πραγματικά άρχισε από τις 5 Οκτωβρίου», κάνοντας ένα σχετικό σύντομο απολογισμό.

«Ξαφνικά ανακάλυψε η ηγεσία της ΝΔ ότι αυτά τα μέτρα τα παίρνουμε καθυστερημένα;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τα πρότεινε στην προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία και συμμετείχε;».

Σχετικά με τις αναφορές του αρχηγού της ΝΔ για “στραγγαλισμό” της οικονομίας, ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην πτώση κατά 35 θέσεις στην κατάταξη της χώρας σχετικά με τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ζητά την πραγματική συναίνεση από τη ΝΔ, και τόνισε ότι προτού η ΝΔ «πρέπει να μπορέσει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό στοιχειωδώς έστω, προτού ασχοληθεί με τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις για «καθυστέρηση» στη λήψη μέτρων και «φορολογικά μέτρα που δεν κατανέμουν δίκαια τα βάρη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο που λόγω της έκτακτης οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας που ζούμε, «προσπαθούμε να το προσαρμόσουμε και να το κάνουμε πιο ήπιο».

«Επ' ουδενί θέλαμε να πάρουμε σκληρά και χωρίς αποτέλεσμα μέτρα, έτσι όπως μας συστήνει η ΝΔ, γι’ αυτό εξαντλούμε όλα τα περιθώρια επιείκειας με πολλή περίσκεψη», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση Π. Παναγιωτόπουλου

Aμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου:

« Καλό είναι, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, αντί να αναθέτει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιτίθεται εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να σπεύσει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις προτάσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η Ελληνική Οικονομία να βρει το δρόμο της εξόδου από την κρίση. Η στρατηγική της έντασης και της οξύτητας, που φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση, μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο».