Πολιτική
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 16:46

Υπ. Υγείας: Αυστηρό και εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο για το κάπνισμα

Αυστηρό, αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συναντήσεις της υπουργού με κοινωνικούς εταίρους.

Σειρά συναντήσεων με τη Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή και με τους κοινωνικούς εταίρους είχε σήμερα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος.

«Θέλουμε να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο αυστηρό, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο δίνοντας ταυτόχρονα πολύ μεγάλη σημασία στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού», είπε μετά το τέλος των συναντήσεων η υπουργός.

«Οο νόμος που ψηφίστηκε πριν από επτά μήνες, είχε πάρα πολλά προβλήματα», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι τα προβλήματα «έχουν να κάνουν με αντιφάσεις, με μία προχειρότητα όσον αφορά τις διατάξεις».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι στο επόμενο διάστημα με βάση και τις διαπιστώσεις από το διάλογο θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για το ζήτημα.

« Μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης του καπνίσματος είναι θέμα πάνω απΆ όλα δημόσιας υγείας και αποτελεσματικής πρόληψης και αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.