Πολιτική
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 11:56

Αλ. Τσίπρας: Στρεβλό το φορολογικό σύστημα

«Αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για ένα «στρεβλό φορολογικό σύστημα, το οποίο ρίχνει όλα τα βάρη στα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

«Αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έκανε λόγο για ένα «στρεβλό φορολογικό σύστημα, το οποίο ρίχνει όλα τα βάρη στα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε για άλλη μια φορά να πληρώσουν την κρίση οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε περικοπές μισθών και συντάξεων τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια που φεύγουν από τη φοροδιαφυγή, από τη φοροκλοπή στον ΦΠΑ και από τα ειδικά καθεστώτα φοροαπαλλαγών».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε για άλλη μια φορά να πληρώσουν την κρίση αυτοί που φορολογούνται κι αυτοί που ζούνε χωρίς μεγάλες ανέσεις από το λιγοστό εισόδημά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι όσοι φτιάχνουν μια off shore και δηλώνουν εισόδημα 10, 20 χιλιάδες € το χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο».