Πολιτική
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 14:20

ΝΔ: Κραυγαλέα μεθόδευση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Για κραυγαλέα μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος αντιδρώντας στην κατάθεση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. H Ν.Δ. θα καταθέσει δική της πρόταση για Εξεταστική που θα εξετάσει την περίοδο από το '81 έως σήμερα.

Εντονη ήταν αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Παναγιωτόπουλου, για την κατάθεση της πρότασης σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για «μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας» - μεθόδευση που όπως υπογράμμισε, «είναι κραυγαλέα από το γεγονός ότι περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004-2009».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε επίσης για στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ και για Εξεταστική Επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ, με την πρότασή του αυτή, αποδεικνύεται κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων.

«Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται. Δεν αποκρύπτεται. Δεν συσκοτίζεται. Όλη η αλήθεια, λοιπόν, για τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, από το 1981 μέχρι και σήμερα. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ προχωρά στην κατάθεση πρότασης από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών «για μια αυθεντική, γνήσια, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, η οποία θα ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα από το Ά81 μέχρι σήμερα». Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να υπερψηφίσουν την πρόταση, που θα καταθέσει εντός των ημερών η ΝΔ.

Σε ερώτηση για την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη και για το αν η Νέα Δημοκρατία θέτει υπό αμφισβήτηση την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε :

«Η Νέα Δημοκρατία δεν το έχει πει ποτέ αυτό. Η Νέα Δημοκρατία, ένα υπεύθυνο κόμμα, που δεν θα έκανε ποτέ κάτι το οποίο θα ζημίωνε τη χώρα, είτε στο εσωτερικό, είτε διεθνώς. Επειδή, όμως, πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα έχουμε τον ίδιο πατριωτισμό, καλούμε και τον Πρωθυπουργό να δείξει το ίδιο μέτρο ευθύνης, που δείχνει σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιμένουμε, όμως, ότι πρέπει να λάμψει όλη η αλήθεια. Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, δεν συσκοτίζεται, δεν συγκαλύπτεται».

Για κομματική σκοπιμότητα πίσω από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής αναφέρεται στο μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος και στην αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων για την περίοδο 2004-2009, «λησμονώντας τα αυταπόδεικτα και διαγράφοντας το παρελθόν».

« Οι ευθύνες, όμως, δεν επιμερίζονται και δεν συμψηφίζονται», παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας και ενδεικτικά παρέθεσε σειρά στοιχείων για να υπογραμμίσει πως «ούτε η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, ούτε η “δημιουργική λογιστική” είναι υπόθεση της τελευταίας διακυβέρνησης».