Αθλητικά
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 17:38

Ομπράντοβιτς: Μπορούμε να νικήσουμε τη Μπαρτσελόνα

Στο παρελθόν ανήκει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ζήτησε προσοχή στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα για τη Ευρωλίγκα.

Στο παρελθόν ανήκει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ζήτησε προσοχή στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα για τη Ευρωλίγκα.

«Για τον τελικό, τα είπαμε: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Ύστερα από 18 σερί τελικούς, χάσαμε κι έναν. Ε, δεν έγινε και τίποτα. Πιστεύω ότι πολλές ομάδες θα ήθελαν να είναι στη θέση μας», τόνισε ο «Ζοτς» ξεκαθαρίζοντας πως το προσεχές ματς δεν έχει σχέση με το προηγούμενο: «Είναι τελείως διαφορετικά ματς. Είναι λάθος αν σκεφτόμαστε έτσι ή αν σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα.

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα ο Ομπράντοβιτς είπε: «Παίζουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι μια κατάσταση δύσκολη για μας εξαιτίας του πώς έχει διαμορφωθεί ο όμιλος. Πρόκειται λοιπόν για έναν τελικό και σκεπτόμενος όλα αυτά, πιστεύω ότι πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για μας. Όταν παίζεις απέναντι στην καλύτερη ομάδα και βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο, τότε έχεις πολύ μεγάλο κίνητρο. Αυτό που περιμένω από τους παίκτες μου είναι να δείξουν χαρακτήρα και να παλέψουν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και να ξεκινήσουμε με τη σκέψη ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το πού θα κριθεί το ματς πρόσθεσε: «Η Μπαρτσελόνα προετοιμάζει πάντα πολύ καλά τα παιχνίδια. Δεν αρκεί μια ομάδα να έχει βούληση και πάθος. Μπορεί να είναι το βασικότερο πράγμα, αλλά ποτέ δεν φτάνει. Ωστόσο, το κίνητρο θα πρέπει να είναι το κλειδί για αυτό τον αγώνα. Υπάρχει τίποτα καλύτερο να αγωνιστούμε απέναντι στην ομάδα που όλοι θεωρούν ότι είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Από το πρώτο δευτερόλεπτο θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να νιώσει πίεση, εξαιτίας του τρόπου που θα αγωνιστούμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι οι τελευταίες τρεις ευκαιρίες για να προκριθούμε, αλλά για να φτάσουμε στις άλλες δύο θα πρέπει να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς φέραμε τον εαυτό μας σ' αυτή τη θέση, αλλά αυτό είναι παρελθόν. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον και το μέλλον είναι αυτό το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίξαμε τρία εξαιρετικά παιχνίδια. Στον τελικό τα παιδιά πάλεψαν σκληρά και χάσαμε το παιχνίδι από τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού και τα δικά μας λάθη, αλλά και πάλι στο τέλος οι μικρές λεπτομέρειες καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα πρέπει είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, να υπάρχει ομαδική δουλειά στα ριμπάουντ και χρειάζεται η βοήθεια των περιφερειακών σ αυτόν τον τομέα. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, να τρέχουμε στην επίθεση και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλω να δω, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με την Μπαρτσελόνα. Αυτό που θέλω να δω είναι τους παίκτες να μπαίνουν στα αποδυτήρια και να ξέρουν ότι έχουν δώσει πάνω από το 100%. Αν συμβεί αυτό, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο σημαντικό για μένα».

Πηγή: www.gazzetta.gr