Πολιτική
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 22:01

Α. Λοβέρδος: Tέλος στο καθεστώς ζούγκλας στην αγορά εργασίας

Την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στο καθεστώς ζούγκλας, το οποίο, όπως επισημαίνεται, επικρατεί στον τομέα της αγορά εργασίας και των εργασιακών σχέσεων επαναβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στο καθεστώς ζούγκλας, το οποίο, όπως επισημαίνεται, επικρατεί στον τομέα της αγορά εργασίας και των εργασιακών σχέσεων επαναβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την ενημέρωση των βουλευτών μελών του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσίασε τις γενικές αρχές του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων που πρόκειται να εισηγηθεί προς έγκριση άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως οι διατάξεις δεν θα έχουν ως στόχο «ούτε την απορύθμιση αλλά ούτε και την υπερύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Αναφερόμενος στην πολιτική της περιστολής των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων ο υπουργός επεσήμανε την προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Υγείας για την επαναφορά της λίστας και τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 20%.

Θέμα για το οποίο αποφασίστηκε η σύγκλιση των μελών των τριών συναρμοδίων Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας για την ενημέρωση από τους Υπουργούς σχετικά με την πολιτική για το φάρμακο. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επιβολή σοβαρότατων κυρώσεων για εκείνους που υπερσυνταγογραφούν.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις βασικές προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, επαναλαμβάνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για σύντμηση του χρόνου καταβολής συντάξεων και κυρίως των συντάξεων που απονέμονται με διαδοχική ασφάλιση εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησης από το δικαιούχο.