Αθλητικά
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 22:46

EuroCup: Βήμα πρόκρισης για τον ¶ρη

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ¶ρης στην τέταρτη αγωνιστική του θ' ομίλου του EuroCup. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν της ¶λμπα με 80-67 και πλέον έγιναν φαβορί για την πρόκριση στους «8».

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ¶ρης στην τέταρτη αγωνιστική του θ' ομίλου του EuroCup. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν της ¶λμπα με 80-67 και πλέον έγιναν φαβορί για την πρόκριση στους «8».

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 3' προηγούνταν με 9-0, με τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (5π.) να δείχνει από νωρίς τις... διαθέσεις του. Οι Γερμανοί πάντως δεν είχαν διάθεση να παραδοθούν αμαχητί και με ένα γρήγορο 0-11 προσπέρασαν στο 6' με 9-11.

Οι δύο ομάδες έκτοτε συμβάδιζαν στο σκορ με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο +3 για τον ¶ρη (20-17). Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπλατ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν οι ¶ντριου Μπετς και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Η δύναμη πυρός των γηπεδούχων ήταν η ρακέτα με τον ¶ρη να έχει 16 έναντι 8 ριμπάουντ των Γερμανών, ανανεώνοντας μάλιστα έξι φορές την επίθεσή του. Τα κακά ποσοστά ευστοχίας όμως των «κιτρινόμαυρων» (7/18δίπ.) δεν τους επέτρεπαν να πάρουν κάποια διαφορά ασφάλειας.

Στο 17' οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 31-31 και το παιχνίδι... μύριζε θρίλερ. Η ανάπαυλα βρήκε την ¶λμπα να προηγείται με 36-38, την ίδια ώρα που το τραγικό ποσοστό του ¶ρη στα δίποντα ολοένα και ανέβαινε (7/21).

Η ομάδα του Λούκα Παβίσεβιτς ήταν μεν μπροστά στο σκορ, δεν μπορούσε όμως να... ξεφύγει και να χτίσει μία καλή διαφορά (42-45 στο 25'). Μπετς (14) και Ρίτσαρντσον (12) συνέχιζαν να «φορτώνουν» το γερμανικό καλάθι, όμως δεν ήταν αρκετοί ώστε να γυρίσουν την πλάστιγγα.

Στο τελευταίο λεπτό της περιόδου όμως, η εμπειρία και η ποιότητα του Μιχάλη Κακιούζη οδήγησαν τον ¶ρη σε ένα 5-0, με ισάριθμους πόντους από τον Έλληνα παίκτη και οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία στροφή του αγώνα, όντας μπροστά στο σκορ με 52-49.

Το μομέντουμ αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι «κιτρινόμαυροι» και γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (57-58 στο 32'). Πόντο-πόντο οι δύο ομάδες όδευαν προς το φινάλε της συναρπαστικής αναμέτρησης, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς. Στο 37' όμως τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Μιχάλη Κακιούζη και ένα τρίποντο του Ματ Γουόλς έδωσαν το προβάδισμα στον ¶ρη με 67-61.

Με τρία λεπτά να απομένουν, οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι πολύ κοντά στην νίκη. Και το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο ήρωας του ¶ρη ως τότε, Μιχάλης Κακιούζης ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το +9 (70-61). Η διαφορά πλέον δεν... μαζευόταν και έτσι η ελληνική ομάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, η οποία την φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στους «8».

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-38, 52-49, 80-67.

Πηγή: www.gazzetta.gr