Πολιτική
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 11:33

Ντ. Μπακογιάννη: «Οχι» στην εξεταστική για την οικονομία

Την αντίθεσή της στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας λίγο αργότερα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, ότι διαφωνεί και με την πρόταση της ΝΔ για έρευνα των στοιχείων από το 1981.

Την ευθεία αντίθεσή της στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας λίγο αργότερα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, ότι διαφωνεί και με την πρόταση της ΝΔ για έρευνα των στοιχείων από το 1981.

ΠαρΆ όλα αυτά, είπε, θα συνυπογράψει την πρόταση που αναμένεται να καταθέσει –κατά πάσα πιθανότητα σήμερα- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για να μη φανεί ότι η ίδια κάνει αντάρτικο και υπονομεύει το κόμμα της».

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι στην παρούσα φάση, η εξεταστική θα ήταν επιζήμια για την οικονομία και τον πολιτικό κόσμο και πρόσθεσε ότι δεν διαφωνεί με οποιαδήποτε εξεταστική, αντιθέτως, η ίδια ήταν που επί κυβέρνησης ΝΔ είχε ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής για τη Siemens.

Πρόσθεσε πως διαφωνεί με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την οικονομία, αν και, όπως είπε, στη φάση αυτή η ΝΔ έχει τη μικρότερη ευθύνη, «αλλά όποιος ξέρει τις Βρυξέλλες θα αντιληφθεί ότι τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια».

«Είναι βέβαιο», είπε η κ. Μπακογιάννη, «ότι η ΝΔ θα βγάλει τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ στοιχεία των τελευταίων δύο ετών, που θα είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο των κερδοσκόπων, όσο και των Βρυξελλών».

«Κάνω έκκληση, θα εξυπηρετηθούν μόνον όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα. Θα οδηγηθεί ο πολιτικός κόσμος σε δίνη χωρίς τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ τιμωρήθηκε από το λαό με την μεγαλύτερη ήττα της στα πολιτικά χρονικά. Μη δώσουμε όμως περισσότερα επιχειρήματα στις Βρυξέλλες, κάτι που θα πληρώσουν και ο πολικός κόσμος και η Ελλάδα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απάντησε ότι «αν η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, όπως λένε οι βουλευτές της, τότε τα πράγματα είναι απλά». «Αν όμως υπάρχουν ευθύνες δεν θα πρέπει να αποδοθούν;», διερωτήθηκε.