Κόσμος
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 15:55

Εισήγηση για παραγραφή υπόθεσης δωροδοκίας δικηγόρου από τον Μπερλουσκόνι

Iταλός εισαγγελέας ζήτησε να μπει οριστικά στο αρχείο η υπόθεση κατά του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, που έχει καταδικαστεί σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για δωροδοκία από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επειδή έχει επέλθει παραγραφή.

Iταλός εισαγγελέας ζήτησε να μπει οριστικά στο αρχείο η υπόθεση κατά του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, που έχει καταδικαστεί σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για δωροδοκία από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επειδή έχει επέλθει παραγραφή, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας.

Μια πιθανή παραγραφή της υπόθεσης κατά του Μιλς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την παραγραφή και της υπόθεσης σε βάρος του Μπερλουσκόνι, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, όμως η δίκη του έχει ανασταλεί.

Ο Βρετανός δικηγόρος κατηγορείται ότι έλαβε 600.000 δολάρια για να ψευδομαρτυρήσει υπέρ του Μπερλουσκόνι σε δύο δίκες το 1997. Ο Μιλς καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2009 σε πρώτο βαθμό σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης. Η ποινή του επικυρώθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ