Αθλητικά
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 21:51

Εuropa League: Στους «16» ο Παναθηναϊκός

Επική πρόκριση στους «16» του Εuropa League πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της Ρόμα με 3-2. Τα γκολ των «πρασίνων», που «έκαψαν» το Ολίμπικο μέσα σε πέντε λεπτά έβαλαν, ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σωτήρης Νίνης.

Επική πρόκριση στους «16» του Εuropa League πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της Ρόμα με 3-2. Τα γκολ των «πρασίνων», που «έκαψαν» το Ολίμπικο μέσα σε πέντε λεπτά, έβαλαν ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σωτήρης Νίνης.

Οι Έλληνες...

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι γεννημένος για παιχνίδια σαν το αποψινό αλλά ο πυρετός τον έθεσε νοκ-άουτ και ο Νίκος Νιόπλιας αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Από κει και πέρα, ο 45χρονος τεχνικός άλλαξε το σύστημα από το 4-3-3 σε 4-1-4-1 ενώ προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σαριέγκι και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, ο Καντέ αριστερά και ο Μαρίνος δεξιά. Ο Σιμαό το μοναδικό αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά τον Κατσουράνη και τον Νίνη. Σπυρόπουλος αριστερό χαφ, δεξί ο Σαλπιγγίδης και ο Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο ο Λέτο, off o Κάρα που είχαν ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ.

... και οι Ρωμαίοι

Στην αντίπερα όχθη ο Κλαούντιο Ρανιέρι προτίμησε τον Ντόνι κάτω από την εστία. Μεξές και Ζουάν κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντε Ρόσι και Μπρίγκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Σέρσι, δεξί ο Ταντέι, σε ρόλο επιτελικού ο Περότα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βούτσινιτς στο 4-2-3-1 του Ιταλού τεχνικού.

Τον «πούλησε»

Ο Παναθηναϊκός γεμίζοντας με παίκτες τη μεσαία γραμμή πήρε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα. Ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και είχε και τη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3', με τον Σισέ να μην πιάνει καλά την προβολή μετά τη... μαγική πάσα του Νίνη.

Η Ρόμα, όμως, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ρίισε... όπλισε από μακριά, η μπάλα βρήκε στον Μαρίνο και κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα.

Τους... ισοπέδωσαν Τζιμπρίλ και Σωτήρης

Μετά το γκολ ο Νιόπλιας γύρισε το σύστημα σε 3-4-3 αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχα καθαρό μυαλό, η Ρόμα έκλεινε καλά τους διάδρομους και η κατοχή χανόταν εύκολα. Όλα αυτά μέχρι το 40'. Εκεί σήμανε η αντεπίθεση. Εκεί ξεκίνησε το πιο τρελό πεντάλεπτο στην ιστορία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών για τις ελληνικές ομάδες.

Τρία γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η απάντηση απλή. Δύο ονόματα. Οι «κολλητοί» της Παιανίας. Ο... killer Σισέ και ο Σωτήρης Νίνης.

Ο «El Ninio» κέρδισε το πέναλτι από τον Ντε Ρόσι και ο Γάλλος ισοφάρισε στο 40'. Τρία λεπτά αργότερα ο 20χρονος μέσος... κάρφωσε με τρομερό δεξί σουτ τον Ντόνι και στο τέλος του ημιχρόνου, αφού έκανε πλάκα στο κέντρο των Ρωμαίων έβγαλε μόνο του τον Σισέ.

Ο Σισέ πέρασε τον πορτιέρο των Ιταλών και πέτυχε το γκολ.

Η λογική «πολιορκία»

Με το... καλημέρα της επανάληψης η Ρόμα μπήκε για να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τις δώσεις κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Αυτό το γρήγορο γκολ δεν ήρθε αρχικά παρά τις ευκαιρίες. Ο Τζόρβας κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μέχρι το 67΄, όμως, μιας και ο Ντε Ρόσι από κοντά έκανε το 2-3.

Ο Παναθηναϊκός είχε διπλό δοκάρι με Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη, ο Νιόπλιας πέρασε στο ματς τον Ζιλμπέρτο για να δώσει ανάσες στο κέντρο και κάπου εκεί το παιχνίδι τέλειωσε.

Οι «πράσινοι» κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους σκορ, παρά και την αποβολή του Κατσουράνη στο τέλος, και πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση.

Πηγή: www.gazzetta.gr