Πολιτική
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 06:31

Η ατζέντα της ημέρας

* Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

* Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις των δικαιούχων για τον Μάρτιο 2010, ανακοινώθηκε από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

* Κλείνουν σήμερα οι λογαριασμοί της UNICEF με τις προσφορές για τον σεισμόπληκτο λαό της Αϊτής.

* Στην Ιταλία θα βρίσκεται από σήμερα έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες για την επέκταση της συνεργασίας του Αριστοτελείου Ινστιτούτου Ρώμης και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την υποβολή συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στους τομείς εμπορίου, τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, κατά την έναρξη του συνεδρίου με τίτλο: «Ελλάδα-Τουρκία στον 21ο αιώνα» που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ).

* Στις 10 π.μ. στη Σχολή Μωραΐτη, χαιρετισμός του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου στο Ι' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής με θέμα τον «Κοινωνικό Αποκλεισμό».

* Στις 10 π.μ. στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, η τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Α' ΕΣΣΟ 2010., παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι), Βασιλείου Κλόκοζα.

* Στις 10 το πρωΐ στον Προφήτη του Δήμου Εγνατίας (καφετέρια Τόλη Αναστασίου) στη Θεσσαλονίκη, ενημερωτική συγκέντρωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών Λαγκαδά, με θέμα: «Κοινή οργάνωση των αγορών (ΚΟΑ) στον τομέα των οπωροκηπευτικών».

* Στις 10:45 π.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μάθιου Νίμιτς.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή η ώρα του πρωθυπουργού, με τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις της Αλέκας Παπαρήγα για τις εργασιακές σχέσεις, του Γιώργου Καρατζαφέρη για τις αμοιβές διοικητικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα για το ασφαλιστικό.

* Στις 11 π.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου, Παναγιώτη Φασούλα και εκπροσώπων ευρωπαϊκών πόλεων-εταίρων στο πρόγραμμα URBACT II με θέμα: «Τα αποτελέσματα του τριήμερου συνεδρίου που διεξήχθη στον Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACΤ II, (έργο REDIS)».

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη και του υπεύθυνου του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνου Τριγάζη, με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου της Κύπρου, Χαράλαμπο Πίττα.

* Στις 2 παρά 20 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με θέμα: «Ελλάδα-Τουρκία στον 21ο Αιώνα».

* Στις 2 μ.μ. ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

* Στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων.

* Στις 3:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί στα γραφεία του κόμματος με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

* Στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Α’, ήτοι: Πλατεία Πηγάδας, Πλατεία Φρεαττύδας, Μ. Χατζηκυριακού, Γ. Θεοτόκη, Μ. Χατζηκυριακού (Λαϊκή Σαββάτου μεσημέρι) και Γ. Θεοτόκη-(Λαϊκή Τρίτης μεσημέρι).

* Στις 8 μ.μ. στη Νομαρχία Χανίων συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

* Στις 8:30 μ.μ. η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

* Στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Δ’, ήτοι: Πεζόδρομο Νικολετοπούλου και πεζοδρόμια 15ου & 16ου Δημοτικού Σχολείου, Πάρκο Αχάϊα Κλάους (Θήρας & Μαντινείας), Δομοκού - παραλαϊκή Γριμπόβου και Κοζάνης - (Λαϊκή Τετάρτης μεσημέρι) και Σάμου - παραλαϊκή Μυκόνου (Λαϊκή Παρασκευής μεσημέρι).

* Στις 9 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τον Εnrique Batiz, έναν από τους σημαντικότερους διευθυντές ορχήστρας της Λατινικής Αμερικής. Ενα «ταξίδι», με ρυθμούς και μελωδίες με έντονο εθνικό χρώμα, από την Ιβηρική χερσόνησο έως τις εύφορες πεδιάδες της Αργεντινής. Σολίστ στο πιάνο ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος.

* Στις 9:30 μ.μ. η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του Women’s International Shipping and Trading Association (WISTA), στο ξενοδοχείο «Intercontinental».

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

* Λήγουν σήμερα οι εκπτώσεις στα καταστήματα όλης της χώρας.

* Σε λειτουργία σήμερα Σάββατο 27 και αύριο Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η λεωφορειακή γραμμή «Χ5» που θα συνδέσει τον σταθμό «Ειρήνη» με τον σταθμό «Κηφισιά», λόγω εργασιών ανακαίνισης της γραμμής του ΗΣΑΠ, μεταξύ των δύο σταθμών.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Νερατζιωτίσσης στο σταθμό «Ειρήνη» και το τέρμα της στην πλατεία πλατάνου στην Κηφισιά.

Ενδιάμεσες στάσεις:

1. Με κατεύθυνση προς Κηφισιά: Νερατζιώτισσα ( επί της Νερατζιωτίσσης ) και Μαρούσι, ΚΑΤ, Ζηρίνειο (επί της Λ. Κηφισίας ).

2. Με κατεύθυνση προς Ειρήνη: ΚΑΤ, διασταύρωση Μελισσίων και Νερατζιώτισσα.

Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των δρομολογίων του ηλεκτρικού.

* Επίσκεψη στη Νυρεμβέργη και το Μόναχο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και με τοπικούς φορείς. Ο κ. Πεταλωτής θα παραχωρήσει συνέντευξη στα γερμανικά ΜΜΕ στη Νυρεμβέργη και θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Νυρεμβέργης.

* Αρχίζει σήμερα στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» το ιδρυτικό διήμερο συνέδριο της «Δράσης», στο οποίο θα οριστικοποιηθεί το πολιτικό της πρόγραμμα και θα εκλέξει τα όργανά της. Η ιδρυτική διακήρυξη παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2009.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «» Grand Serai» στα Ιωάννινα, συνάντηση-συζήτηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και θέμα: «Την πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή».

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» η έναρξη των εργασιών της διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή των μελών του ΚΠΕ του ΣΥΝ, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχων, εκλεγμένων δημοτικών, διαμερισματικών και νομαρχιακών συμβούλων, εκπροσώπων από δημοτικές κινήσεις, γραμματέων και υπευθύνων Τ.Α. των νομαρχιακών επιτροπών.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της ΓΣΕΕ συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμπροέδρου της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Lothar Bisky, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας: «Η κρίση και ο Ευρωπαϊκός Νότος».

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αιγές» στη Βέροια, συνάντηση του υπεύθυνου τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη και του γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος με εκπροσώπους φορέων του αγροτικού χώρου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, με στόχο την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος και την ανασυγκρότηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, διαδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στον Βύρωνα, για τον θάνατο του ομογενή από την Αλβανία, Ν. Τόντι, 25 ετών, από σφαίρες αστυνομικών.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» στην πλατεία Καραϊσκάκη, διεθνής εκδήλωση του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας και του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με θέμα: «Η Κρίση και ο Ευρωπαϊκός Νότος: Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

* Στις 7 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου για την παρουσίαση του βιβλίου της Μεταξούλας Μανικάρου και της Χρυσούλας Σπυρέλη με τίτλο: «Αγρίνιο: Δήμαρχοι και Δημαρχίες 1833-2007». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σταύρος Μπένος, πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Φελέκης, εκδότης – διευθυντής εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», Μεταξούλα Μανικάρου, φιλόλογος – συγγραφέας, Χρυσούλα Σπυρέλη, φιλόλογος – συγγραφέας.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

* Στις 9 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης η συνάντηση των εθελοντών για την αναδάσωση του Υμηττού που πραγματοποιεί ο Δήμος.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης συνάντηση-συζήτηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και θέμα: «Την πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή».

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Acropol» στην Ομόνοια, κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» στη Θεσσαλονίκη, ομιλία της γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν τα Γυναικεία Τμήματα του νομού με θέμα: «Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Κυδωνίας του νομού Χανίων, εκδήλωση για την παρουσίαση και προβολή των μοναδικών άγριων κρητικών χόρτων σε συνδυασμό με το εξαιρετικής ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο, με τίτλο: «Για δες περιβόλι έμορφο», διοργανώνει η Νομαρχία Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Κυδωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο».

* Στις 4 μ.μ. στο Cine ΦΙΛΙΠ (Θάσου 11, Πλ. Αμερικής) η προβολή της ταινίας για παιδιά με τίτλο: «Οι μικροί τραγουδιστές της οπερας του Πεκίνου» (Children Peking Opera Singers), σε σκηνοθεσία του Du Min.

* Στις 6 μ.μ. στο Ιδρυμα Ευγενίδου, ειδική επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «Παγκόσμια ημέρα σπανίων παθήσεων: Ασθενείς και Νευροεπιστήμονες συνοδοιπόροι για τη ζωή». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά όλους όσοι σχετίζονται με τις σπάνιες παθήσεις.