Πολιτική
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Ζεστό καιρό και υγρό καιρό προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)) με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Τις πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, μέτριοι στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι παροδικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέτριοι που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Το πρωϊ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.