Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 16:00

Δ. Δρούτσας: Λήψη δίκαιων μέτρων για έξοδο από την κρίση

Την πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξέλθει από την κρίση βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις με τη λήψη δίκαιων μέτρων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Την πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξέλθει από την κρίση βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις με τη λήψη δίκαιων μέτρων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη των κοινοτικών εταίρων και το δυναμικό και σαφές μήνυμά τους προς τις διεθνείς χρηματαγορές, πως η ίδια δεν είναι μόνη της και πως δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος της», ανέφερε ο κ. Δρούτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αναγκαία και συγκεκριμένα μέτρα και παρουσιάζει ένα νέο φορολογικό σύστημα με αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου της φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την κρίση.

Ο κ. Δρούτσας παρέπεμψε στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και στο γεγονός πως η Ευρωπαική Ένωση δεν αντέδρασε και δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε στην παρουσίαση στοιχείων για την ελληνική οικονομία, παρά τις επισημάνσεις που της είχαν γίνει από την τότε αντιπολίτευση.

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του, πως με τον απαραίτητο διάλογο οι Έλληνες πολίτες, παρόλη τη δυσκολία της κατάστασης και την απογοήτευσή τους από το παρελθόν, θα μπορέσουν να κατανοήσουν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία αλλά και κοινωνικά δίκαια, και πως τα στρώματα του πληθυσμού που έχουν ανάγκη στήριξης δεν θα επηρεαστούν από τα μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη, πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος μέσα στο 2010 κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, η κυβέρνηση, πάντα μέσα από το διάλογο με τους πολίτες, θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, κοινωνικά δίκαιων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ