Πολιτική
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 11:21

ΑΔΕΔΥ: Νέα απεργία στις 16 Μαρτίου

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε για τις 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Προανήγγειλε ακόμη μία κινητοποίηση σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ.

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε για τις 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «εκτιμώντας την αρνητική ένταση και εξέλιξη, την ανακοίνωση και νέων μέτρων, περικοπών και μείωσης του εισοδήματος, των αποδοχών, καθώς και την επιβάρυνση του κλίματος (με κάθε λογής σενάριο) στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αποφάσισε νέες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που επιβαρύνουν τους φτωχούς χωρίς να λύνουν το πρόβλημα της οικονομίας», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters o αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας σε διάφορα μέτωπα, με πορείες και διαδηλώσεις που θα κλιμακωθούν σε απεργίες», πρόσθεσε.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα απεργιακή κινητοποίηση σε συντονισμό και με τη Γ.Σ.Ε.Ε., που θα προσδιοριστεί μετά το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε..