Πολιτική
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 22:58

Συνάντηση Φ. Πετσάλνικου με τον Πρέσβη της Κίνας

Με τον Πρέσβη της Κίνας Luo Linquan συναντήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Με τον Πρέσβη της Κίνας Luo Linquan συναντήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ιδιαίτερα καλές σχέσεις Ελλάδος - Κίνας στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι σε ανταπόδοση της συμμετοχής της Ελλάδας, ως τιμώμενης χώρας, στην Έκθεση Βιβλίου της Κίνας το 2008, η Κίνα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Απρίλιο.

Ακόμη ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας κυρία Wu Aiying, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Απρίλιο και ευχήθηκε στην κινεζική πλευρά για την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, όπως και για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Εκθέσεως 2010 στη Σαγκάη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε επίσης, τον κ. Πρέσβη για τη σύσταση της Ομάδας Ελληνο-κινεζικής Φιλίας και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της κινεζικής πλευράς για ενίσχυση των κοινοβουλευτικών μας σχέσεων και στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Linquan μετέφερε στον κ. Πετσάλνικο πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Πεκίνο και ευχήθηκε για την περαιτέρω προώθηση και διεύρυνση των διμερών μας σχέσεων σε κάθε επίπεδο.