Κόσμος
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 14:58

Το Βερολίνο χαιρετίζει τη λήψη των νέων μέτρων

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, χαιρέτισε σήμερα η Γερμανία. Όπως εκτίμησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, το Βερολίνο είναι πεπεισμένο ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας. Καμία δέσμευση την Παρασκευή για παροχή βοήθειας.

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, χαιρέτισε σήμερα η Γερμανία. Όπως εκτίμησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, το Βερολίνο είναι πεπεισμένο ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας.

Πρόσθεσε πάντως πως αυτά πρέπει να εφαρμοστούν και ξεκαθάρισε ότι κατά τη συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου την Παρασκευή «η Γερμανία δεν θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα.

«Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η κατάσταση, ως έκφραση των καλών γερμανο-ελληνικών σχέσειων», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι συνομιλίες ανάμεσα στην καγκελάριο και τον πρωθυπουργό δεν προσφέρονται, όσον αφορά το περιεχόμενό τους, για να γίνουν οποιεσδήποτε δεσμεύσεις για βοήθεια», κατέληξε.