Κόσμος
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 08:09

ΗΠΑ: Σήμερα η ψηφοφορία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα θέσει σε ψηφοφορία αργότερα σήμερα Πέμπτη, αναθεωρημένο, νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνη 15 δισ. δολ. για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μετά την τροποποίηση πολλών διατάξεών του για να αντιμετωπιστούν ανησυχίες κεντρώων στελεχών των Δημοκρατικών, σύμφωνα με πηγή που είναι ενήμερη για τις εργασίες της.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να σταλεί ξανά για υπερψήφιση στη Γερουσία - η οποία το είχε ήδη εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα - πριν μπορέσει να το κυρώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Οι Δημοκρατικοί έχουν δεσμευθεί ότι θα καταστήσουν την δημιουργία θέσεων εργασίας κορυφαία προτεραιότητά τους εντός 2010, για να μειώσουν το ποσοστό ανεργίας, που βρίσκεται στο 9,7%, πριν τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο το Νοέμβριο. Ωστόσο καθυστέρησαν ελέω ακραίων καιρικών φαινομένων, Ρεπουμπλικανικών τακτικών και ενδοκομματικών διαφωνιών.

Η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο, που προβλέπει φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους - αλλά η Βουλή των Αντιπροσώπων καθυστέρησε, καθώς ορισμένοι βουλευτές το χαρακτήριζαν ασήμαντο ενώ κεντρώοι υποστήριζαν ότι παραβιάζει τους ισχύοντες κανόνες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Οι αντιρρήσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν και το σώμα αναμένεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αργότερα σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα.

ΠΗΓΗ: ΠΗΓΗ-ΜΠΕ, Reuters