Πολιτική
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 10:45

Απάντηση στα μέτρα με συλλαλητήρια

Με συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απαντούν εργαζομένοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις στα μέτρα.

Με συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απαντούν εργαζομένοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις στα μέτρα. Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Εκτός από το σημερινό συλλαλητήριο στις 18:00 στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο και αύριο Παρασκευή 5/3 -ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα- στις 13.00 μ.μ. έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.

Επίσης σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για αύριο από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

Σε έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών Στελεχών, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, επικυρώθηκε η αυριανή στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ για όσες ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία, υπάρχει κάλυψη από τη ΓΣΕΕ.

Επιπλέον, η Συνομοσπονδία προανήγγειλε περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Ταυτόχρονα η Ε.Ε. της Ανώτατης Διοίκησης εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010. Υπενθυμίζεται πως ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου και απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τις εξής παρεμβάσεις:

- Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Την ημέρα αυτή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Εσπέρια.

- Την Τετάρτη 10 Μαρτίου παράσταση διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Eκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ για τις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των Οργανώσεων της, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Αττικής (στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας, Πατησίων 69 στο 4ο όροφο).

Kινητοποιήσεις και από την ΟΛΜΕ

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια τα οικονομικά μέτρα, αποφάσισε και το δ.σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέσχουν σε συλλαλητήριο, που θα παραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια και στο οποίο θα συμμετέχουν και Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Επίσης, αποφασίστηκε η μετάθεση της προγραμματισμένης απεργίας της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ από μέλη του ΠΑΜΕ

Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης, αντιδρώντας στα νέα μέτρα και καλούν τους πολίτες να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ «απαιτούν την κήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 10 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα συλλαλητήρια στην Αθήνα (6 μ.μ., Σύνταγμα) και τη Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης), καθώς και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, ενώ για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου καλεί νέο συλλαλητήριο στο Πεδίο του ¶ρεως στις 6.30 το απόγευμα.

Τέλος, συνεντεύξεις Τύπου για τα κυβερνητικά μέτρα θα παραχωρήσουν η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 12:00, και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας στις 13:00 στο ξενοδοχείο Athens Imperial (πλ. Καραϊσκάκη).

Από την πλευρά του, το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σύνθημα «Πάρετε πίσω τα μέτρα» καλεί σε μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.