Πολιτική
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 22:31

Πρωτοβουλία Γ. Παπανδρέου για διακρατικό φορέα διαχείρισης του Έβρου

Πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενιαίου Διακρατικού Φορέα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, για τη διαχείριση της λεκάνης του ποταμού Έβρου προτίθεται να αναλάβει ο Πρωθυπουργός στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενιαίου Διακρατικού Φορέα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, για τη διαχείριση της λεκάνης του ποταμού Έβρου προτίθεται να αναλάβει ο Πρωθυπουργός στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αφού υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικοφ Μπορίσοφ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο κ. Παπανδρέου σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή Υπουργών, βουλευτών, του Νομάρχη Έβρου και εκπροσώπων φορέων του Νομού.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έργου (ΕΥΔΕ) για τον Έβρο, ενώ παραλλήλως θα λειτουργεί διϋπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή συναρμόδιων Υπουργών, κατά το πρότυπο του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε πρόσφατα τον Έβρο.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται οι κυβερνητικές δράσεις προς αποκατάσταση και ενίσχυση των πληγέντων και ο Πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο.