Πολιτική
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στη Θεσσαλία να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, με παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)