Πολιτική
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 06:16

Η ατζέντα της ημέρας

* Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα.

* Απεργούν σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι εργαζόμενοι. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία. Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Από τις 12 έως τις 3 μ.μ. κλειστές οι τράπεζες. Εικοσιτετραώρη απεργία στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ). Ματαιώνονται πτήσεις λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Απεργούν οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Δίωρη στάση εργασίας 10 π.μ. με 12 το μεσημέρι των δημοσιογράφων στα άλλα μέσα. Κλειστά από τις 12-3 μ.μ. τα ΕΛΤΑ.

* Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

* Στην Κόρντοβα βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για την άτυπη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην «Gymnich».

* Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 3ης Εκθεσης Biologica, με το διήμερο διεθνές συνέδριο: «Mind your Food!».

* Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Θράκης από τις πρόσφατες πλημμύρες πραγματοποιούν σήμερα και αύριο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα στην Κομοτηνή θα γίνει σύσκεψη με τοπικούς φορείς και ανταλλαγή απόψεων για θέματα περιφερειακής αγροτικής πολιτικής και της επίπτωσης σε αυτές των κλιματικών αλλαγών.

* Στις 7:30 π.μ. επίσκεψη των εταίρων της ομάδας συντονισμού και των συντονιστών των επεισοδίων του χώρους διεξαγωγής αυτών, στο πλαίσιο της άσκησης επί χάρτου «EVROS 2010», της άσκησης πολιτικής προστασίας ευρωπαϊκής εμβέλειας που θα πραγματοποιηθεί στο βόρειο κυρίως τμήμα του νομού Εβρου, από τις 26 έως τις 31 Μαΐου 2010.

* Στις 9:30 μ.μ. στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή παράδοσης παραλαβής της ΔΑΥ, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Βασίλειου Κλόκοζα.

* Στις 9:30 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα δεχθεί της ομάδες μπάσκετ των μαθητών και μαθητριών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντιστοίχως, στους αγώνες καλαθοσφαίρισης Ελλάδας-Κύπρου.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) επί της Ακαδημίας 20.

* Στις 10 το πρωΐ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΜΕ.

* Στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στο Βερολίνο, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Werner Hoyer.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί 20 ξένους καθηγητές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης από την Αγγλία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ιταλία, που συνεργάζονται με τους Ελληνες συναδέλφους τους από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Commenius».

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Διοργάνωση του 5ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Δωρεάς Οργάνων, Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος και Δωρεάς Μυελού των Οστών», που θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στη δημοτική αίθουσα Ανρδόγεω στο Ηράκλειο.

* Στις 11 το πρωΐ στη Νομαρχία Τρικάλων η κλήρωση των πρώτων επτά λαϊκών κατοικιών της Φαρκαδόνας, παρουσία της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλιόπης Γερακούδη.

* Στις 11 π.μ. αναβάλλονται τα προγραμματισμένα για σήμερα εγκαίνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης δισδιάστατης κοπιδιαστής χαρακτικής με τίτλο: «Ο άνθρωπος και η σκιά του» που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη περίοδο ο Νομαρχιακός Οργανισμός Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

* Από τις 12 το μεσημέρι στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Πρέβεζας σύσκεψη με θέμα: «Συντονισμός στην εκπόνηση μελετών έργων για την Αρχαία Νικόπολη»

* Στις 12:30 μ.μ. στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της ΔΑΕ, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Βασίλειου Κλόκοζα.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο «Θεόδωρος Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» στους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για το ήθος και τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, από την Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα.

* Στη 1 μ.μ. έξω από τη Βουλή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

* Στη 1 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνέντευξη Τύπου του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη και του Τομέα Γυναικών του κινήματος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θα γίνει παρουσίαση της δράσης του Τομέα Γυναικών με θέμα: «Γυναίκες: Οικονομική κρίση - Πράσινη επιχειρηματικότητα».

* Στις 2 μ.μ. στην αγορά της Κυψέλης (πάνω από τη Φωκίωνος Νέγρη) συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

* Στις 2 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Helexpo, ενημερωτική εκδήλωση των Οικολόγων-Πρασίνων με θέμα: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητάνε για τη Βιολογική Γεωργία».

* Στις 3 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «DOMICATEC – Σαλόνι δόμησης & ανακαίνισης» που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου. Ωρες λειτουργίας: 10 π.μ. έως 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 4 μ.μ. στο καφέ Bliss, Ρόμβης 24Α, στο Μοναστηράκι, συνάντηση διαλόγου με δασικούς φορείς πραγματοποιούν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

* Στις 4 μ.μ. στην Πρέβεζα η έναρξη διημερίδας με θέμα: «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και την Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων.

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Adlon» στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

* Στις 5 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

* Στις 6 παρά τέταρτο στον κινηματογράφο «Καλυψώ» στην Καλλιθέα (Γρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς), εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλλιθέας, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

* Στις 6 μ.μ. στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας από τη αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Φυσική Αγωγή του ΑΠΘ, με δημοτικούς χορούς.

* Στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα.

* Στις 7 μ.μ. στο Βερολίνο γεύμα εργασίας Ανγκελα Μέρκελ-Γιώργου Παπανδρέου με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών Γερμανίας-Ελλάδας.

* Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) εκδήλωσε με θέμα: «Γυναίκες φυλακισμένες στο παρελθόν - Η εφαρμογή της Σαρία στη Θράκη», διοργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

* Στις 7 μ.μ. στη πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

* Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, ενάντια στα νέα μέτρα.

* Στις 8 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) αναβάλλεται η εκδήλωση για το βιβλίο του καθηγητή Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα με τίτλο: «Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου» από τις Εκδόσεις Παπαζήση, λόγω της γενικής απεργίας.

* Στις 8 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρου Δήμου Χίου, εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα στο αύριο & Αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση».

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναυλία για την επέτειο των 50 ετών από τον θάνατο του διεθνούς φήμης Ελληνα αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Μητρόπουλου (1896-1960), με τον Boris Berman. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Μύρων Μιχαλίδης.

* Στις 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» η προβολή της αστυνομικής ταινίας «Ωρα Μηδέν» στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 6 Μαρτίου

* Σήμερα στο Σύνταγμα στη στάση του Μετρό, μονοήμερη εθελοντική αιμοδοσία για τη σύσταση Τράπεζα Αίματος διοργανώνει η «Γραμμή Ζωής» με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας».

* Σήμερα στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στο Χαλάνδρι, εκδήλωση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευκαιρία του εορτασμού της Εβδομάδας των Ιερατικών Κλήσεων (Γ’ Εβδομάδα Νηστειών από 1 έως 7 Μαρτίου 2010), παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

* Συνάντηση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Φερρών, θα έχουν σήμερα ευρωβουλευτές του ΠΑΟΣΚ, καθώς και με τον νομάρχη Εβρου, Νικόλαο Ζαμπουνίδη και τη γενική γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δώρα Κόκλα.

* Στο Ντάργουϊν της Βόρειας Επικράτειας (Darwin, ΝΤ) συνεδριάζει το ΣΑΕ Ωκεανίας και ¶πω Ανατολής το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου 2010, συνδυάζοντας την τακτική του συνεδρίαση με την προώθηση των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας 2011 στην πόλη αυτή.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Filia» στους Αμπελόκηπους Κομοτηνής, συνάντηση συζήτηση του γραμματέα της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκου με αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα: «Πορεία και μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή».

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Astir» στην Πάτρα, ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση» εν όψει της Heleco ’11 διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το περιφερειακό του τμήμα.

* Στις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο στο Αμμοχώρι Φλώρινας, εκδήλωση του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, για τη πρόληψη της ασθένειας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Electra Palace» στην Πλάκα ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Αρχιτεκτόνων-UIA, για την ενίσχυση της συμμετοχής Ελλήνων αρχιτεκτόνων στις δράσεις της UIA και κατ΄επέκταση στη διεθνή αρχιτεκτονική κοινωνία.

* Στις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Stanley» στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ημερίδα διαλόγου με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κινηματογράφου», διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 11 το πρωΐ στη Νομαρχία Λάρισας σύσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του Αχελώου και την προσωρινή αναστολή των εργασιών που επιβλήθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

* Στις 11 π.μ. στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη, αίθουσα 11) συνάντηση των οικολογικών οργανώσεων και των κινημάτων πόλης της Αθήνας διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Γουδή (Γ. Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου) ο δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος και ο πρέσβης της Ουκρανίας Βαλέριϊ Τσύμπουχ, θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ποιητή της Ουκρανίας, Ταράς Σεβτσένκο.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ανδρέα Καραμάνου με τίτλο: «Παιδείας Κείμενα» από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

* Στις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο Κρήτης η έναρξη του 5 ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Αιμοδοσίας και Δωρεάς Οργάνων, Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος και Δωρεάς Μυελού των Οστών», που διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» με την συνεργασία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ηρακλείου.

* Στις 5 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ημερίδα με τίτλο: «Βιολογικά προϊόντα: Αγορές-Προώθηση-Χρηματοδότηση», στο πλαίσιο της 3ης Εκθεσης Biologica.

* Στις 6:30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη Αλεξανδρούπολη εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις και προβληματισμοί για το αύριο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης», διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

* Στις 7 μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων συναυλία από το μουσικό σχήμα «Νότιος Ανεμος» με τίτλο: «Η Γυναίκα στο έργο Ελλήνων Συνθετών», στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει η Ν.Ε. Ισότητας και το Γραφείο Ισότητας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» η προβολή της δραματικής κομεντί «Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι» στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 7 Μαρτίου

* Με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Στις 8 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. η μεγάλη εκστρατεία αναδάσωσης – δενδροφύτευσης 200 στρεμμάτων στον Δήμο Πεύκων (1 ο χλμ. επαρχιακού δρόμου Πεύκων-Φιλύρου) έναντι Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος, που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Δήμου Μεσοποταμίας Νομού Καστοριάς, εκδήλωση του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, για τη πρόληψη της ασθένειας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» συνάντηση – συζήτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος, γραμματέα της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του κόμματος, με τα αυτοδιοικητικά στελέχη για την πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή.

* Στις 10 π.μ. στα Τουρκοβούνια δενδροφύτευση με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) με τη στήριξη της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς. Σημεία συγκέντρωσης: Γαλάτσι: Στάση Φαρρών (λεωφ. 608) όπισθεν 3ου & 4ου Γυμνασίου, Φιλοθέη: Τέρμα οδού Δρυάδων (τέρμα λεωφ. 610), Ψυχικό: Τέρμα οδού Καρκαβίτσα μέσω της οδού Καρκαβίτσα, Στάση Νικηφόρου Λύτρα (λεωφ. 603).

* Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια η κεντρική εκδήλωση για τους τρεις επιζώντες από τη Μάχη της Κοκκινιάς, τους οποίους θα τιμήσει ο Δήμος.

* Στις 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» η προβολή της περιπέτειας για παιδιά: «Η Αλεπού και το Παιδί». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 3ης Εκθεσης Biologica, εξειδικευμένο σεμινάριο-Workshop.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» στα Χανιά, μουσική-θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η Κυρία και οι Πιανίστες» με τη Μελίνα Μποτέλλη και τους πιανίστες – τενόρους Γιάννη & Τάκη Φίνα, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.