Πολιτική
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 16:41

Δ. Δρούτσας: Φυσιολογική η δυσαρέσκεια των πολιτών

«Οι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολους καιρούς μπροστά τους και θεωρώ φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια», δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό NTV ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας σχετικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που ακολούθησαν τα ανακοινωθέντα έκτακτα μέτρα.

«Οι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολους καιρούς μπροστά τους και θεωρώ φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια, η οποία να εκδηλώνεται μέσα από διαδηλώσεις», δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό NTV ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας σχετικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που ακολούθησαν τα ανακοινωθέντα έκτακτα μέτρα.

«Εμείς επιθυμούμε -μέσω του διαλόγου με τους συμπολίτες μας- να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον και είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας έχει συναίσθηση της κατάστασης και κατανοεί ότι αυτά τα μέτρα μπορεί μεν να είναι σκληρά, αλλά αναγκαία για να εξέλθουμε από την κρίση και να χτίσουμε τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις γερμανικές θέσεις που εκφράζονται στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι προτάσεις όπως αυτές για «το ξεπούλημα των νησιών ή της Ακρόπολης» δεν είναι σοβαρές.

Υποστήριξε πως «και σήμερα σε μερίδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης υπάρχει μια επιθετικότητα σε άρθρα και ρεπορτάζ» και πρόσθεσε πως «αυτό δεν βοηθάει και προκαλεί σε κάθε Έλληνα αισθήματα θυμού και οργής και νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό».

«Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι η επιθετικότητα, αν μπορώ να το πω έτσι, αυτό δεν βοηθάει, αλλά αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, αυτό που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση είναι η πλήρης στήριξη και η διακήρυξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και φυσικά και από τη Γερμανία», κατέληξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.