Οι άνθρωποι που έχουν ανεπτυγμένη τη γεύση των λιπαρών στοιχείων τείνουν να τρώνε λιγότερο, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.
Οι άνθρωποι που έχουν ανεπτυγμένη τη γεύση των λιπαρών στοιχείων τείνουν να τρώνε λιγότερο, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η γλώσσα σε ορισμένους ανθρώπους ανιχνεύει ευκολότερα το λίπος.
Οι ερευνητές από το Deakin University ανακάλυψαν ότι το λιπαρό είναι η έκτη γεύση που μπορούν να ξεχωρίσουν οι άνθρωποι, μετά το γλυκό, το αλμυρό, το πικρό και το πρωτεϊνούχο. Σε δήλωσή του, ο ερευνητής Ράσελ Κιστ από το Deakin University διευκρίνισε ότι η ανακάλυψη αυτή στηρίζεται σε προηγούμενες έρευνες που έχουν διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η μεγάλη ευαισθησία στη γεύση των λιπαρών έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα να τρέφονται με λιγότερο λιπαρές τροφές, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερο δείκτη μάζας από εκείνους που δεν έχουν την ίδια ευαισθησία», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη αυτή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μεθόδους μείωσης βάρους.