Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 11:06

Χάθηκε από το ΥΠΑΑΤ ο φάκελος για το Βατοπέδι

Στην αποκάλυψη ότι χάθηκε ο φάκελος του Βατοπεδίου από το ΥΠΑΑΤ, προέβη ο γ.γ. του υπουργείου Γ. Κανελλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Τον πήρε σπίτι της» η κατηγορούμενη στην υπόθεση, πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης, Σταματίνα Μαντέλη.

Στην αποκάλυψη ότι χάθηκε ο φάκελος του Βατοπεδίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), προέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το απίστευτο γεγονός ήρθε στην επιφάνεια όταν ζητήθηκε να προσκομιστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην εξεταστική επιτροπή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλόπουλος, η απάντηση που έλαβε όταν ζητήθηκε ο φάκελος, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο με την ένδειξη Βατοπέδι, ενώ αίσθηση προκάλεσε επίσης η διευκρίνιση ότι η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης, Σταματίνα Μαντέλη -κατηγορούμενη στην υπόθεση- πήρε στο σπίτι της το φάκελο, όταν βγήκε στη σύνταξη.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κανελλόπουλο, η ίδια απάντησε ότι πήρε το φάκελο για να υπερασπιστεί τον ευατό της.

Καταλήγοντας, ο κ. Κανελλόπουλος έκανε λόγο για σαφείς ποινικές ευθύνες από την αφαίρεση του φακέλου από το υπουργείο.

Ήδη η υπουργός Αγρότικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή ενημέρωσε σχετικά την εξεταστική επιτροπή, όπως και την αρμόδια εισαγγελική αρχή, ώστε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη εις βάρος της κ. Μαντέλη.