Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 17:13

Οξύνεται η κόντρα για την επίμαχη τροπολογία του ΥΠΕΣ

Προσωπικό χαρακτήρα με κατά μέτωπον βολές τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και τον εκπρόσωπο της ΝΔ λαμβάνει η αντιπαράθεση για την επίμαχη διάταξη στο ν/σ του ΥΠΕΣ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αναθέτει απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την εκπόνηση μελετών.

Προσωπικό χαρακτήρα με κατά μέτωπον βολές τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και τον εκπρόσωπο της ΝΔ λαμβάνει η αντιπαράθεση για την επίμαχη διάταξη στο ν/σ του ΥΠΕΣ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αναθέτει απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την εκπόνηση μελετών ή την παροχή υπηρεσιών και να συνιστά επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη μελέτη, αξιολόγηση και διατύπωση προτάσεων.

«Θα ήταν πραγματικά ανάξια σχολιασμού η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς είναι προφανής η διαστρέβλωση της αλήθειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος σε δηλώσεις του Πάνου Παναγιωτόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788695 .

«Κάτω από την ασφυκτική πίεση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός των Εσωτερικών υποχρεώθηκε να αποσύρει την προσθήκη της ντροπής, με την οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει στον Πρωθυπουργό πρωτοφανείς, για δημοκρατική χώρα, εξουσίες, καταπατώντας κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης», παρατήρησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι αφενός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Σαμαράς, να καλύψουν την παντελή έλλειψη αντιπολιτευτικής γραμμής, την απουσία ξεκάθαρης πολιτικής στάσης απέναντι σε πλήθος ζητημάτων και αφετέρου η άρνηση μιας στοιχειώδους αυτοκριτικής», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, τόνισε ακόμη πως «είναι πραγματικά θλιβερή η εικόνα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνούμενη τις δικές της τεράστιες ευθύνες, αναλώνεται σε βαρύγδουπες αναλύσεις προσπαθώντας να θίξει το πρόσωπο του Πρωθυπουργού».

«Και μάλιστα, επιλέγει να το κάνει την στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται στο εξωτερικό και ανορθώνει την εικόνα της χώρας μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν», κατέληξε.

¶μεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, δια στόματος Πάνου Παναγιωτόπουλου. «Ως Νέα Δημοκρατία καταλαβαίνουμε απόλυτα, γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής προσπαθεί με φραστικά πυρά να θολώσει το τοπίο προς κάθε κατεύθυνση, για να μην κατανοήσει πλήρως η κοινή γνώμη το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της προκλητικότητας, που σηματοδοτεί η περιβόητη πλέον προσθήκη - τροπολογία, η οποία δίνει πρωτοφανείς - για δημοκρατικό καθεστώς - εξουσίες στον Πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί, παρά τη γενική κατακραυγή, από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να επιμένει σε αυτή την επαίσχυντη ρύθμιση, που εκθέτει βαρύτατα τον ίδιο και την κυβέρνησή του, σε εποχές σκληρής λιτότητας, όπου ο Ελληνικός λαός απαιτεί περισσότερη διαφάνεια σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε.