Πολιτική
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:09

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ Αλίμου από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στον Αλιμο προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ από αύριο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Κινητοποιήσεις και στα κέντρα παραγωγής σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα.

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στον Αλιμο προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ από αύριο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη). Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις και στα κέντρα παραγωγής στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα, ωστόσο οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής παραμένουν σε λειτουργία.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τα μεσάνυχτα που ξεκινά η 48ωρη απεργία, θα τεθούν εκτός λειτουργίας μονάδες και στα δύο ενεργειακά κέντρα, Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης. Διευκρίνισε πάντως ότι σε αυτή τη φάση, οι μονάδες που θα τεθούν εκτός δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση.

Η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) διαμαρτύρεται για τη μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και για το πάγωμα των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ, που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο υλοποίησης, υποστηρίζοντας ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι μικρότερο από τη δαπάνη για υπερωρίες που καταβάλλει η ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τη μείωση κατά 10% της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες Εργαζομένων και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων διοργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 μ. μ.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι για την Πέμπτη 18 Μαρτίου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών έχει αποφασίσει 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων, ενώ στις 21 Μαρτίου η γενική συνέλευση του κλάδου θα αποφασίσει τη μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων. Η ΟΒΕ αντιδρά στην εγκατάσταση ταμιακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων.