Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 19:19

Κύπελλο: Αρης - Καβάλα: 3 -1

Ένας εκπληκτικός ¶ρης επικράτησε της Καβάλας με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ένας εκπληκτικός ¶ρης επικράτησε της Καβάλας με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κίτρινοι» με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη τους στο ντέρμπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση και των «Αργοναυτών», που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Σέρχιο Κόκε ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μετά από 26 λεπτά αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών είχε καταλογίσει ο διαιτητής Κάκος ένα λεπτό νωρίτερα σε χαζό χέρι του Ντιέ σε σέντρα του Αράνο.

Ο ¶ρης βρέθηκε έτσι να προηγείται, λύνοντας το «γόρδιο δεσμό», που είχε τυλίξει η Καβάλα γύρω από την άμυνά της. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πάρει προβάδισμα ακόμα και δυο τερμάτων, όμως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κυριακής, Ιβάν Κάμπορα στο 41ο λεπτό πέταξε στο κάλαθο τον άχρηστο τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Και εκεί που όλα έδειχνα πως το 1-0 θα ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου, σε μια αντεπίθεση ο Ονουάτσι ξέφυγε πίσω από την άμυνα του ¶ρη και απέναντι από τον Σηφάκη στόχευσε το αριστερό του κάθετο δοκάρι, με τη βοήθεια του οποίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η ψυχρολουσία κανονικά θα έπρεπε να «κόψει» τα πόδια των «κιτρίνων», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο ¶ρης μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και μέχρι το 68Ά έχασε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ. Στην Τρίτη όμως και φαρμακερή, ο Κόκε βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με μονοκόμματο σουτ μετά από σέντρα του Κάλβο.

Και σα να μην έφτανε αυτό για την Καβάλα, δυο λεπτά αργότερα ο Χαβίτο διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Σκορ που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ¶ρη και που κανονικά θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ευρύ, βάση των ευκαιριών των δυο ομάδων.

Οι συνθέσεις:

¶ρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Νασούτι, Μεριέμ (62' Χαβίτο), Ναφτί, Κάλβο, Πρίττας (55' Νάτσο Γκαρσία), Κόκε, Κάμπορα (79' Τζόνσον)

Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ντιέ, Ντικρόκ (71' Σιόντης), Ονουάτσι, Μεντί (54' Ορούμα), Ρινκόν, Σουλτανίδης (54' Σμολάρεκ)