Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 19:58

A1 Μπάσκετ: Τρίκαλα - Ολυμπιακός 74-109

Ο Ολυμπιακός μοίρασε μια ακόμα «100άρα» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μετά από αυτές σε Κάχα Λαμποράλ και Ηλυσιακό, επικρατώντας των Τρικάλων με 109-74 και πετυχαίνοντας επιθετικό ρεκόρ για φέτος!

Ο Ολυμπιακός μοίρασε μια ακόμα «100άρα» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μετά από αυτές σε Κάχα Λαμποράλ και Ηλυσιακό, επικρατώντας των Τρικάλων με 109-74 και πετυχαίνοντας επιθετικό ρεκόρ για φέτος!

Λίγες μέρες πριν από τις πρώτες αναμετρήσεις με την Πρόκομ για τα playoffs της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ήθελε μια πειστική εμφάνιση απέναντι στα Τρίκαλα. Οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στους Θεσσαλούς, «κερδίζοντας» παράλληλα τον Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ των «ερυθρολεύκων» επέστρεψε και πάλι στο παρκέ έπειτα από απουσία περίπου 20 ημερών, αφού τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στις 24 Φεβρουαρίου, στον αγώνα με την Τσιμπόνα για το ΤΟP-16 της Ευρωλίγκα. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό, η… αθόρυβη παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (20π. με 6/6βολ., 7/9δίπ.) και το καλό πρώτο ημίχρονο του Γιοτάμ Χαλπερίν.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη ήταν η διάθεση των Τρικάλων και του Ολυμπιακού να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ. Οι 62 πόντοι των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο με 16/19 δίποντα και 5/10 τρίποντα σε αυτό το διάστημα τα λένε όλα! Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης Γιαπλές δήλωσε ότι το ζητούμενο για τους Θεσσαλούς ήταν να μείνουν ανταγωνιστικοί, κάτι που τελικά κατάφεραν ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου όταν μείωσαν σε 34-36 με καλάθι του Γιανγκ «τρέχοντας» ένα σερί 8-0 σε διάστημα 1'52''. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και ξέφυγε στο σκορ, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας ως τη λήξη του ματς.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους «ερυθρολεύκους» όταν… σίγησε ο Γιανγκ, αφού οι φιλότιμες προσπάθειες του Ζούπαν δεν ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 34-36 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 34-40 στο 14Ά40 με αναπάντητους πόντους των Βασιλόπουλου, Μαυροκεφαλίδη. Οι παίκτες του Γιαννάκη ανέβασαν στροφές και ο Πεν εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (41-58) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας πρόωρο τέλος στα όποια όνειρα των Θεσσαλών για κάτι καλό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του απέναντι στα Τρίκαλα που αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ο Τζος Τσίλντρες ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νέα «100άρα» των Πειραιωτών, κάνοντας το 66-101 με 2/2 βολές λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 44-62, 57-82, 74-109

Τρίκαλα (Γιαπλές): Σίμτσακ 2, Μπιγκς 4, Γκιζόγιαννης 7 (1), Νοέας 4, Κατσαρές 3, Τσαϊρέλης 4, Αποστολίδης 3, Γιανγκ 27 (2), Μαρμαρινός 1, Ζούπαν 19 (2), Σακελαρίου, Ντίκελ

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 6 (2), Τσίλντρες 15, Βούιτσιτς 2, Σλούκας 8, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν 13 (3), Κλέιζα 6, Μαυροκεφαλίδης 20, Βασιλόπουλος 9 (1), Γλυνιαδάκης 9, Σχορτσιανίτης 10

Μπουρούσης: «Δεν έχει σημασία το ρεκόρ»

Ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κόντρα στα Τρίκαλα και ξεκαθάρισε ότι το επιθετικό ρεκόρ των Πειραιωτών δεν έχει καμία σημασία αφού το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Παράλληλα ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» στάθηκε στη δύσκολη συνέχεια: «Το καλό είναι ότι η ομάδα κερδίζει. Η συνέχεια είναι δύσκολη αφού ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και τα παιχνίδια με την Πρόκομ για την Ευρωλίγκα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Το ρεκόρ δεν λέει απολύτως τίποτα, αν θυμάστε και πέρσι ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ νικών στην κανονική περίοδο αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην Ευρωλίγκα».

Πηγή: www.gazzetta.gr