Κόσμος
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 11:34

Συνάντηση Χόσνι Μουμπάρακ, Τόμι Φρανκς

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) στρατηγός Τόμι Φρανκς είχε σήμερα το πρωϊ συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάϊρο, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Αμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής στρατάρχης Μωχάμεντ Χουσεϊν Ταντάουϊ και ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Κάϊρο Ντέιβιντ Ουέλς ήσαν παρόντες στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο. Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων δεν έδωσε πληροφορίες για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Τόμι Φρανκς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η περιοδεία του Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή, ο οποίος έφθασε χθες στο Κάϊρο μετά την Αγκυρα, πραγματοποιείται τη στιγμή που η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η αλλαγή του καθεστώτος της Βαγδάτης αποτελεί κεντρικό στόχο της αμερικανικής πολιτικής ως προς το Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους υπενθύμισε χθες ότι «η πολιτική των ΗΠΑ έχει ως στόχο την αλλαγή του ιρακινού καθεστώτος, διότι επί 1 χρόνια ο Σαντάμ Χουσεϊν αγνόησε τα Ηνωμένα Εθνη». Αυτή ήταν η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτή είναι και δική μας πολιτική διότι δεν πιστεύουμε ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν θα αλλάξει, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.