Πολιτική
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 13:54

«Δίχως στρατηγική η κυβέρνηση πάει από γκάφα σε γκάφα»

Τα πυρά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η κυβέρνηση δεν έχει διαπραγματευτική στρατηγική και πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα».

Τα πυρά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για την οικονομική πολιτική και τα νέα φορολογικά μέτρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και ότι πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα.

«Το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή, είναι πολύπλοκο κι η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της», απάντησε ο υπουργός. «Εξαρτάται από μας», τόνισε, «να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αυτό είναι το πρώτο και δεύτερο βεβαίως ζητάμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Τρίτον, η χώρα μας θα κάνει αυτό πού πρέπει, όποιο κι αν είναι αυτό, για να διαφυλάξει τα στρατηγικά της συμφέροντα».

«Ο Πρωθυπουργός πήρε το πιστόλι και πυροβόλησε το πόδι του»

«Μέχρι πρότινος λέγατε σε δημόσιο επίπεδο και διεθνώς ότι η χώρα μας δεν ζητάει βοήθεια, ζητάει να μη δανείζεται με υπερβολικό επιτόκιο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και χθες, ο Πρωθυπουργός, πήγε και είπε αν δεν μας δώσετε βοήθεια θα πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τι είδους απειλή ήταν αυτή; Αλήθεια το εννοείτε ότι θέλετε να κάνετε αυτό το έγκλημα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει χαρακτηριστικά:

«Λέγατε εσείς ότι θέλατε να έχουμε γεμάτο το πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Και χθες ο Πρωθυπουργός πήρε το πιστόλι και πυροβόλησε το πόδι του. Ήταν διαπραγματευτικό χαρτί αυτό; Έπεσε το χρηματιστήριο, ανέβηκαν τα spread. Ήρθε μετά στις 4 η ώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο και λέει δεν πάμε ούτε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα αποκτήσετε επιτέλους στρατηγική;».

«Μας κουράσατε όλη την προηγούμενη εβδομάδα να μας λέτε πόσο πετυχημένα ήταν τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη και στην Αμερική. Που είναι αυτή η επιτυχία δεν την είδαμε», παρατήρησε.

«Η χώρα είναι τυχερή που έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε: «Οταν δίνει τη μάχη κι εσείς λέτε ότι πυροβόλησε το πόδι του, δεν είναι μόνον το κακό που κάνετε, αλλά δεν αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία που έχουμε και τις προσπάθειες που κάνουμε για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας»