Πολιτική
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010 14:57

Σ. Ξυνίδης: Στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης

«Κάποιοι διερωτήθηκαν αν το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την ψυχή του. Εμείς λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει την ψυχή του», τόνισε ο γραμματέας του κινήματος Σ. Ξυνίδης στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Κάποιοι διερωτήθηκαν αν το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την ψυχή του. Εμείς λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει την ψυχή του», τόνισε ο γραμματέας του κινήματος Σ. Ξυνίδης στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ περίμενε μια πιο αποφασιστική Ευρώπη, εκείνη της αλληλεγγύης και όχι των ηγεμονιών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποδειχτεί πως η ΕΕ «είναι κάτι βαθύτερο από το άθροισμα αυτόνομων οικονομικών πολιτικών».

Εκανε ακόμη λόγο για τρεις σταθμούς, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια. Όπως σημείωσε, προϋπόθεση των δύο τελευταίων σταθμών είναι ο πρώτος και συμπλήρωσε ότι πρέπει να απαντήσουμε που θα βρει η χώρα τα λεφτά να δανειστεί και με τι επιτόκια.

Σε αυτή την πορεία «η κυβέρνησή μας πήρε μέτρα αναγκαστικά και άδικα», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, εξηγώντας ότι τα χαρακτήρισε ως τέτοια «γιατί υποχρεώθηκαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτοί που είχαν τη μικρότερη ευθύνη».

«Όμως οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας προς τους αδύναμους πολίτες», επεσήμανε.

Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση έχει δύο παραμέτρους: το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την κερδοσκοπική επίθεση.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, υποστήριξε ότι «όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι έχει τη σφραγίδα της ΝΔ». Πρόσθεσε δε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε χθες θέση, λέγοντας ότι η ευθύνη της ΝΔ είναι ότι δεν απέτρεψαν την πορεία της χώρας και πως για το πρόβλημα ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ήσασταν άβουλοι κ. Σαμαρά ήσασταν μοιραίοι», τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ για να προσθέσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει μια διπλή συγγνώμη στον ελληνικό λαό, τόσο για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας που δημιούργησε όσο και διότι «λιποτάκτησε»: «Γιατί ο κ. Καραμανλής δεν βαρέθηκε, αλλά φοβήθηκε», όπως είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι ελπίζει πως «θα βρουν το θάρρος να κάνουν αυτοκριτική, σήμερα στο συνέδριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ