Αθλητικά
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 22:02

Νιόπλιας: «Στο σύνολο ήμασταν καλύτεροι»

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των αιωνίων άφησε απογοητευμένο των προπονητή των «πρασίνων» Νίκο Νιόπλια, ο οποίος επέμενε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των «αιωνίων» άφησε απογοητευμένο των προπονητή των «πρασίνων» Νίκο Νιόπλια, ο οποίος επέμενε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη.

Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως ίσως είναι γραφτό για τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα, κερδίζοντας τα ματς με τους «εύκολους» θεωρητικά αντιπάλους και χάνοντας στα ντέρμπι.

«Έχω την εντύπωση πως για εξήντα λεπτά και κυρίως στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς. Θα γινόταν διαφορετικό παιχνίδι. Όταν μπει σε τέτοια χρονική στιγμή το γκολ, είναι λογικό να ανοίξει το παιχνίδι. Θέλαμε να ισοφαρίσουμε. Θεωρώ πως έπρεπε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι», τόνισε αρχικά ο Νιόπλιας.

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Μας έλειπε το γκολ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργήσαμε ικανοποιητικό αριθμό ευκαιριών. Το θέμα είναι αν δεν κάνεις φάσεις. Εδώ που φτάσαμε, μήπως να κάνουμε μία και να την βάζουμε;»

Για το άναρχο παιχνίδι στο τέλος: «Αυτό έγινε σε κόρνερ. Δεν υπήρχε παίκτης και έγινε η κόντρα. Μπήκε το γκολ και άλλαξα τον Σιμάο. Δεν θα ήμουν αφελής να βάλω τον Νίνη. Ήταν φρέσκος ο Νίνης και μπορούσε. Χάνεις και μία αλλαγή με τον Σεϊταρίδη που δεν μπορούσε να παίξει για πολύ ώρα. Ήταν πολύ καλός όση ώρα έπαιξε».

Για τα χαμένα ντέρμπι: «Και άλλες χρονιές ο Παναθηναϊκός έχανε το πρωτάθλημα όχι από τα ντέρμπι. Αν είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να χάσουμε, τότε εντάξει. Δεν ήμασταν χειρότεροι πουθενά. Δεν ήρθε μια ομάδα που να μας παίξει χαμηλά και να μας κέρδισε. Αν είναι να κερδίσουμε στην επαρχία, θα πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για την επιθετική μονοτονία του Παναθηναϊκού από τα αριστερά: «Αν δεν ανοίξει το ματς, θα πας από τα πλάγια. Όσο είναι κλειστό το ματς δεν μπορείς να πας από τον άξονα. Καλό είναι να μοιράζονται οι φάσεις. Ο Λέτο κλείνει μέσα για να έχουμε δύο φορ στην περιοχή. Το θέμα είναι να μπει η μπάλα στα δίχτυα».

Για το μήνυμα στον κόσμο: «Όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Όλοι μπορούμε να φύγουμε αλλά ο κόσμος θα μείνει.Το μόνο που θα τους πως είναι πως πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα οπωσδήποτε».

Για τις δηλώσεις Βγενόπουλου: «Παιδιά είμαι εδώ τρεις μήνες. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα μιλήσω. Στο τέλος θα τους κάνω την έκθεση για το ποιος πρέπει να μείνει ή να φύγει. Δεν ήμουν στην ομάδα και δεν γνώριζα. Τώρα ξέρω τα πάντα. Έπρεπε να τους μαθαίνω μέσα από τα επίσημα ματς. Τώρα τους ξέρω και με ξέρουν καλά».

Για το αν υπάρχει άγχος: «Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε. Θέλουμε δύο νίκες για το πρωτάθλημα. Θα με πείραζε αν δεν μπορούσαμε να παίξουμε. Με στεναχωρεί που δεν πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας που ήταν πολύ χρήσιμος».

Για το αν το έχασε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα: «Αν είναι έτσι να παίζουμε μόνο με τον Ολυμπιακό. Τώρα κερδίσαμε όλη την επαρχία και δεν τα καταφέραμε στα ντέρμπι. Τι πάει να πει αυτό. Σε κέρδισα δύο φορές και είμαι καλύτερος; Στο σύνολο πρέπει να είσαι καλύτερος και εμείς πιστεύω πως ήμασταν».