Αθλητικά
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 23:12

Serie A: Έχασε την ευκαιρία η Μίλαν

Η Μίλαν κόλλησε στο 1-1 με την Νάπολι και δεν κατάφερε να προσπεράσει την Ιντερ, ενώ στην ουρά της Serie A γίνεται χαμός.

Η Μίλαν κόλλησε στο 1-1 με την Νάπολι και δεν κατάφερε να προσπεράσει την Ιντερ, ενώ στην ουρά της Serie A γίνεται χαμός.

Η Μίλαν ήξερε ότι με νίκη επί της Νάπολι θα περνούσε στην κορυφή. Τελικά, δε νίκησε και παρέμεινε στο -1 από την Ιντερ. Οι «ροσονέρι» κόλλησαν στο 1-1 με τους «παρτενοπέι», οι οποίοι ήταν αυτή που προηγήθηκαν με πλασέ του Καμπανιάρο προ κενής εστίας στο 13', αφού ο Οντο κατάφερε να... συγκρουστεί με τον Αμπιάτι που έδειχνε να καθαρίζει τη φάση. Οι Μιλανέζοι -που έχασαν στο 14' τον Πάτο με νέο τραυματισμό- αντέδρασαν άμεσα, καθώς ισοφάρισαν στο 26' με κοντινή κεφαλιά του Ιντσάγκι, αλλά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η Νάπολι ήταν αυτή που απειλούσε σε κάθε αντεπίθεση της, έχοντας να αντιμετωπίσει την ελλιπέστατη άμυνα των γηπεδούχων. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τη Μίλαν να βελτιώνεται και να πιέζει συνεχώς τους Ναπολιτάνους, αλλά οι Μαντσίνι, Ιντσάγκι και Ροναλντίνιο έχασαν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, με συνέπεια να παραμείνει το 1-1.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η επιβεβαίωση ότι το φετινό Campionato είναι συγκλονιστικό, καθώς όλα είναι ανοιχτά σε όλα τα μέτωπα. Τον τίτλο, τη μάχη για έξοδο στο Champions League, το ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη αλλά και το ποιες θα σωθούν, καθώς τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής έβαλαν φωτιά στη μάχη του υποβιβασμού.

Η Λάτσιο, που έχει φτάσει στο σημείο να κινδυνεύει σοβαρά, έκανε μεγάλη νίκη στη Σαρδηνία επί της Κάλιαρι με 2-0. Ο Ρόκι άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με σουτ και το 0-2 έγινε στο 37' από την εκπληκτική ενέργεια του Φλόκαρι, που απέφυγε δύο αντιπάλους και με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ζωντανή, αν και μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες έδειχνε καταδικασμένη σε υποβιβασμό, είναι και η Σιένα των Αλμπέρτο Μαλεζάνι και Αλέξανδρου Τζιόλη! Οι Τοσκανοί, με τον Έλληνα άσο να αγωνίζεται σε όλο το ματς και να δέχεται και κίτρινη κάρτα, υποδέχθηκαν την Μπολόνια (απουσίαζε ο Βαγγέλης Μόρας) και νίκησαν με 1-0, χάρη στο γκολ του Λαρόντο στο 10', με κοντινή προσπάθεια μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρετζινάλντο. Ετσι, η Σιένα πλέον απέχει μόλις 4 βαθμούς από την παραμονή!

Το ίδιο ισχύει και για την Αταλάντα, η κατάσταση της οποίας επίσης έδειχνε μη αναστρέψιμη. Οι μπεργκαμάσκι φιλοξένησαν τη Λιβόρνο και νίκησαν με 3-0, ανανεώνοντας τις ελπίδες τους για παραμονή. Ελπίδες, βέβαια, έχουν και οι ηττημένοι, καθώς μπορεί να έπεσαν στην τελευταία θέση, αλλά η διαφορά από την παραμονή, για αυτούς, είναι μόλις 5 βαθμοί! Τα γκολ της αταλάντα πέτυχαν οι Παντοΐν, με κοντινό σουτ στο 13', Σεβαντόν, με σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 50' και ο Πίντο με κοντινή προσπάθεια στο 54', μετά από εκτέλεση φάουλ.

Τέλος, οι ισοπαλίες με 1-1 στους αγώνες Μπάρι-Πάρμα και Κιέβο-Κατάνια, μάλλον άφησαν ικανοποιημένες και τις τέσσερις ομάδες, καθώς έχουν πάρει μια καλή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Αν και φέτος στην Ιταλία αρκετές διαφορές έχουν εξαλειφθεί...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (20/3)

Φιορεντίνα-Τζένοα 3-0 (4' Σαντάνα, 73' πεν. Τζιλαρντίνο, 86' Μπάμπατσαρ)

Ρόμα-Ουντινέζε 4-2 (15' Τόνι, 24',66' πεν.,83' Βούτσινιτς-38' πεν.,61' Ντι Νατάλε)

Παλέρμο-Ιντερ 1-1 (24' Καβάνι-11' πεν. Μιλίτο)

Κυριακή (21/3)

Μίλαν-Νάπολι 1-1 (26' Ιντσάγκι-13' Καμπανιάρο)

Αταλάντα-Λιβόρνο 3-0 (13' Παντοΐν, 50' Σεβαντόν, 54' Πίντο)

Μπάρι-Πάρμα 1-1 (85' Μασιέλο-36' Ζενόνι)

Κάλιαρι-Λάτσιο 0-2 (4' Ρόκι, 37' Φλόκαρι)

Κιέβο-Κατάνια 1-1 (64' Πελισιέ-74' Μάξι Λόπες)

Σιένα-Μπολόνια 1-0 (10' Λαρόντο)

Σαμπντόρια-Γιουβέντους

Πηγή: www.gazzetta.gr