Πολιτική
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 21:08

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για το «Ξυστό»

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που αφορά την ανανέωση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την κοινοπραξία Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο (Ξυστό) και από την οποία «προκύπτουν στοιχεία που μπορούν να θεμελιώσουν αυτοτελώς ευθύνη» του Γ. Δρυ, «για πράξη που τελέσθηκε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως υφυπουργού Οικονομικών».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Γεράκης, που ενήργησε την προανακριτική εξέταση αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (21.6.1996), που είχε ως αντικείμενο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου από την έως τότε λειτουργία του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και την εφαρμογή των όρων της αρχικής σύμβασης «για την οποία προέκυπτε έντονη αμφισβήτηση», προτάθηκε η προσφυγή στη διεθνή διαιτησία, που όμως «δεν ακολουθήθηκε, αλλά τουναντίον ανανεώθηκε η σύμβαση, για όσους λόγους επικαλείται ο υπογράφων αυτήν ως "εργοδότης" κ. υφυπουργός στην ενώπιόν μας από 26.2.2002 ένορκη κατάθεσή του και το συνοδευτικό αυτής υπόμνημα».

Με βάση τον κανονισμό της Βουλής για την άσκηση δίωξης εναντίον μέλους της κυβέρνησης απαιτείται πρόταση κατηγορίας υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές, καθώς και απόφαση της Βουλής που δέχεται την πρόταση αυτή.