Πολιτική
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 07:26

Νέες κατηγορίες για τα φερόμενα ως μέλη της «17Ν»

Νέες κατηγορίες εξαγγέλθηκαν χθες κατά των Κουφοντίνα, Καρατσώλη και Κωστάρη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιμετωπίζει 13 νέες κατηγορίες, 17 ο Ηρακλής Κωστάρης και έξι ο Κωνσταντίνος Καρατσώλης. Και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Στο απολογητικό υπόμνημα που έχει καταθέσει ο Σάββας Ξηρός, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη, για τα χτυπήματα της «17 Νοέμβρη» και σημειώνει ότι είναι ο μόνος φυσικός αυτουργός για όλες τις επιθέσεις από το 1982 μέχρι την ημέρα της έκρηξης στον Πειραιά. Στο υπόμνημά του ο Σάββας Ξηρός υποστηρίζει ότι είναι άκυρες και παράτυπες οι απολογίες που έχει δώσει και αναφέρει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την οργάνωση οι Βασίλης Ξηρός, Διονύσης Γεωργιάδης, Ηρακλής Κωστάρης, Παύλος Σερίφης και Θεολόγος Ψαραδέλλης.

Χθες απολογήθηκαν στους βοηθούς εφέτες ανακριτές οι Κωνσταντίνος Τέλιος και Διονύσης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Αλεξάκης. Σήμερα καταθέτει απολογητικό υπόμνημα και ο Βασίλης Ξηρός για τις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.